A CTP gigafelvásárlással erősítette szerepét az európai piacon

A jelenlegi portfólió kiválóan alkalmas a kisebb városi logisztikai ingatlanok iránti élénk kereslet kielégítésére. Az ilyen ingatlanok fontos szerepet játszanak abban, hogy bérlőik gyorsan tudjanak reagálni a fogyasztók növekvő e-kereskedelmi igényeire, amely a CTP Germany jövőbeni stratégiájának alapját képezik. A portfólió jelentős növekedési potenciált kínál a foglaltsági szintek és bérleti díjak növelésén, illetve a fejlesztési lehetőségeken keresztül.

A CTP Germany a következő öt évben további 1 milliárd eurót tervez fejlesztési projektekbe fektetni. Az ipari parkok fejlesztésében szerzett tapasztalatai révén, átfogó módon újítja fel a DIR korábban elhanyagolt ingatlanjait, illetve javítja fenntarthatósági minősítésüket, és fegyelmezett fejlesztési stratégia megvalósításával 2026-ig a jelenlegi kétszeresére, 3,2 millió négyzetméterre növeli az általa kínált bruttó kiadható alapterületet.

A németországi Avison Young tanácsadócég korábbi igazgatóját és ügyvezető partnerét, Udo Stöcklt nevezték ki a CTP Germany új operatív vezérigazgató-helyettesévé. Ebben a minőségében a CTP és a CTP Germany vezérigazgatójának, Remon Vosnak tartozik a jövőben jelentési kötelezettséggel. Az ingatlankezelésben megszerzett tapasztalatait legutóbb az Avison Young németországi piacra lépésének irányításában kamatoztatta.

„A német piac vonzó befektetési lehetőséget kínál, mivel lehetővé teszi, hogy a CTP hálózatát bővítve reagáljunk a városi logisztikai ingatlanok iránti növekvő bérlői keresletre Európa egyik legerősebb gazdaságában. Meglévő és új ügyfeleink mostantól a CTP platformján keresztül a teljes transzeurópai ellátásilánc-hálózathoz hozzáférhetnek – a Fekete-tengertől az Északi-tengerig. Az elmúlt 23 évben a közép-kelet-európai piacokon bevált fegyelmezett fejlesztési és üzemeltetési elveket követve, több lehetőséget is látunk a CTP Germany portfóliójának jelentős továbbfejlesztésére. A portfóliót idővel felhozzuk a komoly követelményeket támasztó ESG szabványok szintjére, megőrizve azt a vezető pozíciót, amelyre Európa egyetlen 100%-ban »Very Good« és afeletti BREEAM-minősítésű ipari és logisztikai portfólióval rendelkező ingatlanvállalataként tettünk szert” – mondta Remon Vos, a CTP és a CTP Germany vezérigazgatója.

A CTP Germany öt éves (2022-2026) üzleti terve kettős stratégiával kíván optimális értéket teremteni a részvényeseknek. Ennek a koncentrált stratégiának a megvalósításához a vállalat összesen mintegy 50 főből álló, feladathoz rendelt regionális csapatokat toboroz majd négy helyszínen, beleértve a DIR jelenlegi munkavállalóit is.

Udo Stöckl, a CTP Germany operatív vezérigazgató-helyettese elmondta: „Stratégiai szemlélettel léptünk be Európa egyik legvonzóbb logisztikai piacára, ahol jelentősen a pótlási költség alatt vásároltunk, és fontos pozíciót szereztünk. A portfólió sok lehetőséget kínál, és komoly hozzáadott érték teremtését teszi lehetővé a felújításokon és az aktív ingatlankezelésen keresztül. Növekedésre számítunk a nagyvárosokhoz közeli »last mile« és beépítési fejlesztésekből, valamint a tudományos és technológiai parkokból. Ily módon bővíteni tudjuk meglévő németországi ügyfélkörünket, és kielégíthetjük azon vállalati ügyfeleiknek az igényeit, akikkel már kapcsolatban állunk a kelet-közép-európai piacokon.”

Fotó: illusztráció – CTPark Üllő