A CTP arccal a fenntarthatóság felé

Kereskedelmi 2021-06-07

A CTP a kis kockázatú kategóriának megfelelő 11,0-ás pontszámmal végzett az első Sustainalytics Inc. által végzett ESG kockázatértékelésen. Az ESG kockázati pontszám azt mutatja, hogy az adott alap a befektetései tekintetében milyen mértékben követi a felelős környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontokat.

A 11,0-ás pontszám alapján a CTP a „kis kockázatú” kategória alsó részén helyezkedik el, amely a Sustainalytics skálája szerint 10 és 20 között van. Emellett a CTP a legmaga-sabb (erős) kategóriába került ESG-menedzsment szempontjából, ami azt mutatja, hogy a vállalat képes megfelelően kezelni az ESG tematikájú kérdéseket szabályzataiban és programjaiban, valamint a meny-nyiségi teljesítménymérés során.

Jan-Evert Post, a CTP befektetői kapcsolatokért felelős vezetője elmondta: „az elmúlt évben a Sustainalytics ellenőrizte zöldkötvény-keretrendszerünket, amely alapján a CTP zöld kötvényeket bocsáthat ki az ipari és logisztikai ingatlanok fejlesztése és kezelése terén. Az első zöld kötvény kiadása óta a CTP minden szinten még többet fektetett az ESG társadalmi és irányítási kérdéseinek még szakszerűbb kezelésébe, amely pozitívan befolyásolta a Sustainalytics értékelését. 

ESG kockázati pontszámát tekintve a CTP 49. helyen áll a Sustainalytics által világszerte értékelt 1027 ingatlanvállalat közül, és 198. helyen a Sustainalytics által ESG kockázati szempontból globálisan auditált 13 733 vállalat közül. Eredményünk alapján az ingatlanszektorban a globális felső 5%-ba, az összes vállalatot tekintve pedig a globális felső 1,5%-ban foglalunk helyet.” 

A CTP 2021-ben további külső ellenőrzésnek veti alá ESG-profilját. A vállalatnál jelenleg is zajlik egy folyamat, amely a karbonsemleges működést vizsgálja, hiszen a CTP 2021-re a karbonsemleges működés elérését tűzte ki célul.

Partnereink