Új üzletet nyit a Sinsay a Csillag Centerben

A 8500 négyzetméteres épület az elmúlt három évben külsőleg és belsőleg is teljesen megújult: modernizálták a teljes gépészetet, az elektromos rendszereket, a tetőt, kicserélték a szigetelést, valamint átalakították a külső homlokzatot és a teljes belső teret is. A korábban egyre rosszabb állapotba került, de mára megújult ingatlan napjainkban a helyi bevásárlóközpontok szerves részévé vált. 

Ebben az időszakban az M7 27 új bérleti szerződést és bérlethosszabbítást kötött olyan jelentős márkákkal, mint a CCC, a Fressnapf és a Pepco. Ezzel a Csillag Center kihasználtsága 92%-ra emelkedett, az épületben lévő főbb bérelhető területek pedig mind elkeltek, így az átlagos bérleti idő 4 évre hosszabbodott. A Sinsay érkezése pozitív hatással lesz a még megmarad és ki nem adott kisebb területek bérbeadási lehetőségére is.

Magyar Balázs, az M7 Real Estate magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: „annak ellenére, hogy a járvány miatt az elmúlt évben a bevásárlóközpontok csak korlátozottan működhettek az országban, a Csillag Center sikeresen megtartotta vásárlószámát és forgalmát is. Ez segített meggyőzni a Sinsay-t arról, hogy megfelelő helyet tudunk biztosítani az új magyarországi üzlet megnyitásához. Ezzel a Csillag Centerben megvalósult utolsó jelentős bérbeadási tranzakcióval a Sinsay értékes eleme lett a bevásárlóközpont magas színvonalú bérlői sokszínűségének. Vagyonkezelési stratégiánk eredményeként az ingatlan bérleti díjbevétele mintegy 120%-kal emelkedett, ami azt mutatja, hogy az értékteremtés mellett kiemelkedő megtérülést is biztosítunk.”

Az M7 a Cushman & Wakefield közreműködésével tárgyalta ezt a kiemelkedően fontos szerződést.