Erősödő hozamcsökkenés várható a CTP portfóliójában

Kereskedelmi 2021-10-18

A Cushman & Wakefield 2021 harmadik negyedévének végén aktualizálta a CTP fejlesztés alatt álló bevételtermelő ingatlanjainak értékét, amely jelentős hozamcsökkenést jelez a 2020 végi 6,8%-os bruttó értékelési hozamhoz képest.

A CTP úgy véli, hogy a teljes portfólióra vetített hozamcsökkenés 2021 végére meg fogja haladni az 50 bázispontot, ami a vállalat bevételtermelő portfóliójának év végi értékelését pozitívan befolyásolja. A folyamatban lévő építési és felvásárlási tevékenységek alapján a cég előreláthatólag 7,7 millió négyzetméter feletti ingatlan-alapterületet fog kezelni 2021 végére.

A harmadik negyedévben egyértelműen megmutatkozott a növekvő tranzakciós volumen és az ezzel járó gyorsuló hozamcsökkenés kelet-közép-európai portfóliónk logisztikai és könnyűipari ingatlanjainál. Ez az átfogó piaci trend pozitívan befolyásolja értékeléseinket. Bár a 2021 egészére vonatkozó pénzügyi beszámolóhoz szükséges értékelésre még később kerül sor, az árak alakulásáról rendelkezésünkre álló adatok alapján már most készen állunk arra, hogy támpontokat adjunk a részvénypiacok számára a jelentéstétel irányáról” – mondta hozzá Richard Wilkinson, a CTP csoport pénzügyi igazgatója.

Partnereink