Fákat ültet Budapesten a Prologis

A Prologis és a Woodapest Egyesület hosszútávú együttműködést kötöttek, melynek keretein belül számos fát ültetnek a főváros különböző pontjain.

A Prologis logisztikai parkjaiban jóval több zöldterület található, mint a legtöbb ipari parkban, ami nem csak a levegő minőségének javítását szolgálja, de a PARKlife™ fontos pilléreként az ott dolgozók közérzetére is jó hatással van. A parkosított pihenőhelyek kialakítása, a kerékpártárolók és az elektromos autók töltőállomásainak biztosítása, valamint a napenergia-rendszerek kiépítése kulcsfontosságú a kezdeményezésben, de a vállalat ezeken kívül is folyamatosan kutatja az együttműködési lehetőségeket.

Ennek egyik legújabb eleme a Woodapest Egyesülettel kötött hosszú távú együttműködés, melynek részeként a Prologis munkatársai a Woodapesttel közösen több tucat fát ültetnek el 2023-ban Budapest különböző részein. Az első fák a Föld napja alkalmából a Prologis Park Budapest – Harbor közelében található 11. kerületben kaptak lehetőséget arra, hogy még szebbé és élhetőbbé tegyék a környéket az ott lakók számára. A fákat az ismert környezetvédő énekes, Puskás-Dallos Péter, a Woodapest Egyesület elnöke és Szoboszlay Máté, a Prologis magyarországi tőkeallokációs igazgatója közösen ültették el, abban bízva, ez a kezdeményezés trendet teremt az ingatlanpiaci szektor szereplői között, és több nagyvállalat is követni fogja a példájukat.

„A Woodapest szándéka, hogy fenntarthatóbb várossá alakítsa Budapestet, egyezik a mi fenntarthatósági törekvéseinkkel. Büszkék vagyunk rá, hogy a Prologisnál a fenntarthatóság a génjeinkben van, és nem csak a logisztikai parkjaink, hanem a tágabb környezetünk számára is szeretnénk átadni ebből a szemléletmódból. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Woodapest közreműködésével Budapest közterületeire ötvennél több fát ületünk. Ugyanannyit, amennyivel a Budapest környéki logisztikai parkjaink, elsősorban a Prologis Parka Budapest – Sziget II zöld területeit bővítjük” – mondja Szoboszlay Máté.

A tervek szerint az év további részében szervezett faültetések szintén a Prologis parkok közelében lévő kerületekben valósulnak majd meg.