Fejlesztés és bővítés a marcali Ziehl-Abegg Kft.-nél

Az Európai Unió által 209 millió forinttal támogatott projekt részeként a cég bővítette termelő- és raktárkapacitását, növelte a termékek feldolgozottsági szintjét és 75 új munkahelyet is létrehozott, csaknem 700-ra növelve ezzel a foglalkoztatottak számát – tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.

A somogyi város egyik legjelentősebb foglalkoztatója ventillátorokhoz védőrácsokat, tekercselt vasmagokat, lapátokat és forgórészeket állít elő az anyavállalat és testvérvállalatai számára három, összesen 62 ezer négyzetméternyi területű üzemegységben. A társaság nettó árbevétele tavaly közel 12 milliárd forint volt.

A német tulajdonos, a künzelsau-i székhelyű Ziehl-Abegg GmbH & Co. 15 évvel ezelőtt alapította Marcaliban a Ziehl-Abegg Motor- és Ventillátorgyártó Kft.-t. A jelenleg is döntően családi tulajdonban lévő anyavállalat légtechnikai berendezések, speciális elektromotorok, ventillátorok és ezekhez tartozó termékek gyártásával foglalkozik, melyeket a mezőgazdaságban, a gépgyártásban, a légkondicionálás és a hűtőipar területén használnak. A több mint kétezer dolgozót foglalkoztató cég termékeinek felét külpiacokon értékesíti.