A Gebrüder Weiss jelentős ingatlanfejlesztésbe fogott

Kereskedelmi 2021-05-06

Több milliárd forintos beruházásokkal fejleszti tevékenységét Magyarországon az osztrák Gebrüder Weiss (GW) szállítmányozó és logisztikai cég - jelentette be Thomas Schauer, a GW délkelet-európai régiójának vezetője online sajtótájékoztatón.

A vállalat Győrben 2 milliárd forintból logisztikai raktárat épít - még keresik a telephelyet -, Dunaharasztiban pedig 10 milliárd forintért újabb 22 ezer négyzetméter területű csarnok és irodakomplexumot építenek 23 ezer négyzetméteres raktáregyüttesük mellé. Emellett idén bővítik magyarországi hálózatukat, új telephelyeket létesítenek, június elején Zalaegerszegen és Pécsett kezdi meg működését a vállalat új, egyenként 2,5 ezer négyzetméter területű telephelye. Ezzel a GW Kft. 6 egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel felruházott régióra osztja magyarországi hálózatát, és megteremti az országos lefedettséget.

Thomas Schauer elmondta, hogy a cég a bővüléssel, és az újabb beruházásokkal ünnepli magyarországi jelenlétének 30. évfordulóját. A GW az elmúlt 30 évben csaknem 10 milliárd forint értékben hajtott végre beruházásokat Magyarországon. A rendszerváltással szinte egy időben alapított leányvállalatot Hungaroweiss néven, a konszern történetében Magyarország volt az első, nem német anyanyelvű ország, ahová nemzetközi vállalatként terjeszkedett.

A Gebrüder Weiss a logisztikai területen jelentős fejlődést ért el tavaly, a küldeményszám a 2019. évihez képest 12 százalékos nőtt, elérve az 1,3 milliót, amin belül a házhoz szállítási üzletág 80 százalékos emelkedést mutatott. A háztartási disztribúció 230 ezer küldeményével a GW Kft. vezető szerepet tölt be a 31,5 kilogrammnál nagyobb tömegű termékek terítési piacán.

Jürgen Bauer, a GW igazgatóságának tagja a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a konszern az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is növekedési pályán van. Tavaly 3,7 százalékos árbevétel-növekedést értek el, bővültek a nemzetközi piacon is. A légi és tengeri szállítmányozási szegmensben növelték németországi telephelyeik számát, piacra léptek Lengyelországban, Dél-Koreában, Malajziában, Ausztráliában és Új-Zélandon.

Varga Bálint, a Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat Magyarországon állítja fel az első, nulla emissziós city-logisztikai feladatokra optimalizált teherautó flottáját. Az első tucatnyi elektromos meghajtású furgon a jövő év elején Budapest, Győr, Pécs, Zalaegerszeg és Szeged belvárosában megkezdi a károsanyag kibocsátás mentes házhoz szállítást.

Fotó: https://www.gw-world.com/ - Dunaharaszti 

Partnereink