Globális repülőgépipari vállalat költözik a CTPark Budapest Ecserbe

A vilniusi központú FL Technics, a repülőgép-karbantartási és -javítási szolgáltatások globális szereplőjeként 5593 m2-nyi multifunkcionális területre kötött hosszú távú szerződést a CTPark Budapest Ecser logisztikai parkban az ECS1 épületben. A jelentős logisztikai bérleményhez 269 m2 irodaterület és 192 m2 kiszolgálóhelyiség tartozik.

A 2005-ben alapított FL Technics az Avia Solutions Group tagja, amely utas- és teherszállító légitársaságok nemzetközi szolgáltatójaként több mint 100 irodát és létesítményt kezel világszerte. A dublini székhelyű vállalatcsoport részeként az FL Technics repülőgép-karbantartási és -javítási szolgáltatásokra specializálódott.

A hosszú távú bérleti szerződés létrejöttét jelentős mértékben segítette, hogy a CTPark Budapest Ecser logisztikai központban számos tevékenység végezhető, így az ECS1 épület nem csak raktározási-logisztikai funkciókat láthat el, hanem termelő tevékenységet is lehet végezni a csarnokban. Az ECS1 maximálisan megfelel az FL Technics világszínvonalú műszaki és infrastrukturális megoldásainak, illetve a vállalat által alkalmazott technológiai csúcstermékeknek.

A sikeres tranzakcióban kulcsszerepet játszott a CTP rugalmassága, hiszen naprakészen világszínvonalon képes a bérlői igényeket kielégíteni. A vállalat idén is nagy lendülettel folytatja tevékenységét a Full-speed mottójának megfelelően, stratégiai célja, hogy 2026-ra elérje a 2 millió négyzetméternyi ingatlanállományt Magyarországon.

„Nagyon büszkék vagyunk az FL Technics-szel között hosszú távú bérleti megállapodásunkra, amely jelzi, hogy jó úton járunk, amikor az ügyfeleink teljeskörű kiszolgálására törekszünk. Nem csak a logisztikai fejlesztéseink képviselnek világszínvonalat, hanem a hozzá kapcsolódó szolgáltatásaink és multifunkcionális csarnokaink is elősegítik a piacvezető pozíciónk megőrzését és a versenyképességünk növelését. Az FL Technics-szel egy újabb globális szereplőt üdvözölhetünk Magyarországon, amely a CTPark Budapest Ecser logisztikai parkot választotta” – mondta dr. Gondi Ferenc, a CTP Hungary ügyvezető igazgatója.

„Az FL Technics független vállalatcsoportként világszerte repülőgép-karbantartási és -javítási szolgáltatásokat nyújt. A célunk, hogy hosszú távú, fenntartható partnerségekre fókuszálva fejlesszük a tevékenységünket globálisan. Az FL Technics Wheels & Brakes megoldásainak kapacitását bővítő projekt a magyarországi partnerekkel közösen tökéletes példája ennek a gyakorlatnak. Az FL Technics csapata a stratégiailag pozicionált, a főbb légiközlekedési csomópontok közelében található új létesítményben hatékonyabb szolgáltatást tud majd nyújtani a régió légitársaságainak, miközben csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását. Ezen felül az üzleti működésünk minden területén nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti, közösségi és vállalatirányítási (ESG) irányelvekre. Bővülő tevékenységünk nem csak a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket támasztja alá, hanem új munkahelyeket és partnerségi lehetőségeket teremt az iparágon belül” – hangsúlyozta Zilvinas Lapinskas, a FL Technics vezérigazgatója.

Az FL Technics bővülő tevékenysége jelentős mértékben hozzájárul a hazai légi közlekedés fejlesztéséhez, valamint új partnerségek vonzásához Magyarországra és általában a kelet-közép-európai régióba. Hazánk kiváló földrajzi elhelyezkedése és lokációja elősegíti a vállalat további térnyerését és bővülését. Érdemes még kiemelni, hogy a vállalat többek között a Wizz Air számára is átfogó megoldásokat biztosít a légitársaság Egyesült Királyságban üzemeltetett repülőgép-flottájának.

Az FL Technics nagy körültekintéssel számos lehetséges magyarországi helyszínt vizsgált meg előzetesen, mielőtt úgy döntöttek, hogy a CTPark Budapest Ecser a legalkalmasabb lokáció a számukra. A CTP logisztikai parkjában a magas műszaki szabványok alapján épült csarnokok a cégcsoport rugalmasságával, ügyfélközpontúságával és színvonalas szolgáltatásaival párosulnak.