Gőzerővel fejlődik a komáromi ipari park

A beruházásra a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében közösen pályázott Komárom és Ógyalla (Hurbanovo), mivel mindkét település folytat gazdaságfejlesztési tevékenységet. A szlovákiai település 170 millió forintos támogatást nyert el, melyből többek között 8 hektárral bővítette ipari parkja területét.

A komáromi ipari parkban a megyei munkaügyi központ márciusi adatai szerint mintegy 2000 ember dolgozik. A nagyobb vállalkozások közé tartozik a Foxconn leányvállalata, a PCE Paragon Solutions Kft. (800 fő, ebből saját állományú 486 fő), a gyógyszereket gyártó amerikai Mylan (379 fő).

Nyomdaipari tevékenységet folytat az amerikai Motivating Graphics (232 fő) és a finn Stora Enso (98 fő). A műanyag autóalkatrészeket gyártó német Kasyer Automotive 274 főt foglalkoztat. A prémium autómárkák szőnyegeit előállító Racemark International 48 főnek ad munkát.

A mezőgazdasági gépeket forgalmazó Agrotec Magyarország Kft. 2014 végén kezdte meg működését, itt közel 100 főt foglalkoztatnak. A lengyel tulajdonú, Alumetal S.A. hulladékfémből állít elő alumíniumöntvényeket a Nemak Győr Kft. és az Audi Hungária Motor Kft. részére. A hamarosan induló beruházás kezdetben ötven főt foglakoztat, teljes kapacitáson működve az üzem 150 embernek ad munkát.

A komáromi ipari park területe 136,5 hektár, tulajdonosa és működtetője a város önkormányzata. A területről elkerülő úton, három kilométerről elérhető az M1-es autópálya. A parknak közvetlen csatlakozása lesz a megépülő új Duna hídhoz vezető útra.