Gránit Alapkezelőként folytatja tevékenységét a Diófa Alapkezelő

A Diófa Alapkezelő január 10-től Gránit Alapkezelő néven folytatja tevékenységét, továbbá az ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásait egy új nemzetközi márka, a Grandum név és arculat alatt összpontosítja.

A Gránit Bank 2023 novemberében szerzett többségi tulajdont a 2009 óta működő Diófa Alapkezelőben, amelynek tevékenységi köre az intézményi, illetve lakossági ügyfelek vagyonkezelése mellett 2014 óta prémium vagyonkezelési szolgáltatással bővült, és alapítása óta a hazai vagyonkezelési szektor meghatározó szereplőjévé vált. Az új nevén Gránit Alapkezelő stratégiai célja továbbra is a piaci részesedésének növelése és pozíciójának erősítése, valamint az ingatlanportfólió diverzifikálása itthon és külföldön.

A Gránit Alapkezelő több mint 900 milliárd forintos vagyont kezel jelenleg, intézményi és lakossági ügyfelek számára, míg az ingatlanalapokban kezelt vagyon értéke meghaladja a 380 milliárd forintot. Befektetési tevékenysége során kiemelten koncentrál az ingatlanbefektetésre, a vállalat kezeli Magyarország 3. legnagyobb lakossági ingatlanalapját, a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapot.

A Gránit Alapkezelő a névváltással együtt egy új, nemzetközi márkát indított el. A Grandum brand alatt összpontosulnak az alapkezelő ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásai és céljai. Ez érinti az alapkezelő 2023-ban létrehozott ingatlankezelésért felelős leányvállalatát is, amely Grandum Ingatlankezelő Kft. néven menedzseli tovább az alapkezelő portfóliójában lévő 280 ezer négyzetméternyi ingatlanállományt.

„A Gránit Bank stratégiai célja, hogy a legdinamikusabban fejlődő  digitális bankból full service pénzintézetté váljon, széleskörű alapkezelési és befektetési banki szolgáltatásokat nyújtva” – mondta Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A Gránit Bank az utóbbi 13 évben a piaci átlagot meghaladóan növekedett, 2023. évi mérlegfőösszege várhatóan meghaladja az 1270 milliárd forintot, amely alapján Magyarország kilencedik legnagyobb kereskedelmi bankja.

Fotó: Getty Images