Hamarosan megnyílhat a Corvin Áruház

A tervek szerint 2023 nyár végén, ősz elején újranyit a Corvin Áruház, amely csaknem évszázados múltra tekint vissza.

Ugyan a Corvin Áruház – vagy ahogy újkori nevén hívják, a Corvin Palace – Budapest belvárosában, az egyik legforgalmasabb kereszteződésben és tömegközlekedési csomópontjában, a VIII. kerületben található, mégsem csak a fővárosiak körében számít népszerűnek. Ennek oka, hogy a Blaha Lujza tér déli oldalán lévő épületet a Keleti és Nyugati pályaudvar közelsége miatt a vidékről érkező vásárlók is könnyen megközelíthetik. Éppen ez a páratlan lokalizáció magyarázza a több évtizeden át tartó töretlen sikerét, írja a vg.hu.

Még 1926-ban nyílt meg, 1931-ben Magyarországon először mozgólépcsővel is felszerelték. Bár a rendszerváltás után a gombamód szaporodó plázák megrogyasztották a forgalmát, minden esély megvan rá, hogy fennállásának százéves születésnapját újra a csúcson ünnepelje. A hivatalosan 2021-ben kezdődött helyreállítása ugyanis lassan a végéhez közelít.

A felújítás után három szinten kereskedelmi és ezzel részben átfedésben összesen négy szinten irodafunkciót tölt majd be mintegy 16,5 ezer négyzetméteren. A tetőszinten panorámateraszt alakítanak ki, gasztronómiai és kulturális élményeket is ígérnek. Arról egyelőre nincs szó, hogy az egykor itt üzemelő, híres-hírhedt Corvintető valamilyen formában visszatérhet-e. Az összesen ötemeletes (plusz egy föld alatti szint) épület alsó két szintjének bérbeadása közel 100 százalékos, ugyanakkor az első emelet értékesítése még nem ért a végére, mivel ennek a műemléki felújítása eddig azt nem tette lehetővé.

Az áruház fejlesztése alapvetően három szakaszból tevődik össze. Az első a már említett homlokzat felújítása, amely május végéig fejeződik be. A második a kereskedelmi területek megvalósítása, ezek nyitása a nyár végén, szeptember elején várható. Itt már számos üzletteret átadtak végleges kialakításra a bérlőknek. Az irodaterületek kialakítása az áruház felújításának a harmadik szakasza, ezeknek az értékesítése a közeljövőben esedékes.

Kép: Corvin Áruház Ingatlanfejlesztő Kft.