Három az egyben: Ingatlan Regatta, Bankár Kupa és Business BEACH Conference, ahol az ingatlanpiac találkozik a bankszektorral

Idén egyedülálló módon az Ingatlan Regatta és a Bankár Kupa exkluzív vitorlás versenyeket egy napon egy helyszínen rendezik meg Az Év Irodája és Litkey Farkas közös szervezésében. A két különleges esemény nulladik napján pedig negyedik alkalommal kerül sor a Business BEACH Conference (korábbi nevén Real Estate BEACH Conference) rendezvényre a balatonfüredi LUA Resort 5 csillagos szállodában 2024. szeptember 5-7-én, ahol Az Év Irodája csapata közel 300 résztvevőre számít.

Idén történetük során először a két emblematikus vitorlás versenyre egy napon ugyanazon a helyszínen kerül sor Balatonfüreden, amelyet Az Év Irodája és Litkey Farkas világbajnok, többszörös Kékszalag győztes közösen szervez. Emellett az exkluzív helyszínen különleges Balaton-parti élmény várja a résztvevőket, hiszen a nulladik napon negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Business BEACH Conference – korábbi nevén Real Estate Beach Conference. 

Idén egy megújult koncepció alapján új szintre lépnek a rendezvények, hiszen az ingatlanszektor és a bankvilág jeles képviselői egy helyszínen egy időben találkoznak, így a két meghatározó ágazat együttműködése még szorosabbá válhat. Új szakmai kapcsolatok alakulhatnak ki, és remélhetőleg sok ígéretes projekt indulhat el hódító útjára. A változó gazdasági környezet és finanszírozási feltételek miatt még aktuálisabb a két szakterület képviselőinek együttműködése, az innovatív elképzelések támogatása.

Mindkét sportrendezvény jelentős múltra tekint vissza. Litkey Farkas több mint 20 éve szervez tematikus vitorlásversenyeket. Ezen belül a Bankár Kupa több évtizede a Balaton emblematikus rendezvénye, hiszen az első versenyre már 1997-ben sor került, hogy a pénzügyi piac szereplői és vezetői kötetlen formában vitassák meg a gazdasági élet mindennapjait, egyúttal lehetőség nyílik a közösségépítésre és a vitorlázás népszerűsítésére.

Az Év Irodája csapata szintén Litkey Farkas szakmai vezetésével ebben az esztendőben már nyolcadik éve bonyolítja le az Ingatlan Regattát, amely a nagy hazai ingatlanpiaci vállalatok különleges sportrendezvényévé nőtte ki magát, hiszen évről évre megmozgatja az egész szektort, a piacvezető cégek bérelnek hajót, hogy akár az üzlettársaikkal töltsenek egy szórakoztató hétvégét.

A vitorlás versenyek nulladik napján pedig a Business BEACH Conference a hagyományoknak megfelelően kötetlen keretek között a legizgalmasabb, előremutató témákat veszi górcső alá elismert előadók és szaktekintélyek segítségével, akik a nehezebb gazdasági időszakokban is sikereket értek el az ingatlanpiacon és a bankszektorban. A szervezők inspiráló, ugyanakkor gyakorlatias tematikát állítottak össze, miközben a felmerülő innovatív és a jövőt jelentő megoldások példát mutatnak a többi szereplő számára, amelyekről érdemes lesz tovább beszélgetni az esti networking partyn, illetve a Ingatlan Regattán és a Bankár Kupán.

„Nagy izgalommal várjuk az idén szeptemberben Balatonfüreden megrendezésre kerülő Ingatlan Regattát és Business Beach Conference rendezvényünket, hiszen az idei évtől kezdve Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa. Vagyis új márkával és koncepcióval, de egy napon és helyszínen hozzuk össze a bank- és az ingatlanszektor vezetőit a Balaton partján, az ötcsillagos LUA Resortban. Ez mindenképpen egyedülálló kezdeményezés, amelyből szeretnénk hosszú távon is hagyományt teremteni” – mondja Fodor Dániel, az ingatlan.com csoporthoz tartozó Az Év Irodája ügyvezetője és társtulajdonosa.

A konferencia magas színvonalára garancia az előadókból összeállított szakértői csapat, az ún. Advisory Board: jelentős részük az ország kiemelkedő pénzügyi és ingatlanpiaci vállalatainál töltenek be vezető pozíciót, illetve rendelkeznek évtizedes szakmai tapasztalatokkal.

A Business BEACH Conference témái a teljesség igénye nélkül:

 • A megunhatatlan ESG! Már csak a zöld szín létezik? New generation leadership – A jövő vezetői 
 • Zöld kötvények és alapok – Finanszírozási megoldások az ingatlanpiacon és az építőiparban
 • Mesterséges intelligencia az ingatlanbefektetésben és kockázatelemzésben 
 • Tokenizáció és blokkláncok a vagyonkezelésben és az ingatlanpiacon 
 • Marketing és ingatlanfejlesztés. Hogyan vonzzuk be a nemzetközi tőkét? 
 • Milyen makrogazdasági számok és feltételek pörgetnék fel a projektalapú hitelezést? 
 • Mit jósol itthon a BIG Four és nagy tanácsadók?
 • Lakásfejlesztések jövője – ingatlan.com adatelemzés

Advisory Board

 • Pázmány Balázs MRICS: Erste Alapkezelő, igazgatóság elnöke
 • Nagy Gergely: OTP Csoport, ügyvezető igazgató-helyettes
 • dr. Gondi Ferenc MBA: CTP Hungary, ügyvezető igazgató
 • Szabó Balázs: HOLD Asset Management, ügyvezető igazgató
 • Treiber Olivér: HelloParks / Futureal-csoport, befektetési igazgató
 • Schömer Norbert MRICS: RICS elnök, Atenor, vezérigazgató
 • Szauer Tamás: HVG kiadó Zrt., vezérigazgató
 • Gedai Bori, MRICS: Real Estate Concept, ügyvezető-tulajdonos
 • Sellyey Tamás MRICS: S-Team Consulting, ügyvezető partner
 • Fodor Dániel: Az Év Irodája Kft. / ingatlan.com csoport, ügyvezető igazgató

Az előadókról pedig itt olvashatunk részletesebben.

Fotók: Ingatlan Regatta és Real Estate Beach Conference – 2023