Jól zárta az év első felét a VGP magyarországi ágazata

VGP márciusban adta át Győrben 3 300 m²-es raktárhelyiségét, amelynek különlegessége, hogy az épületben olyan speciális rámpakiegyenlítőket építettek be az ügyfél kérésére, amelyek képesek kiszolgálni akár a 3,5 tonna tömegű gépjárműveket is. Alsónémediben egy kifejezetten csomagszállításra és csomagelosztásra tervezett és optimalizált 8 500 m2 csarnokot adott át a VGP. Az ingatlant áprilisban adták át a bérlőnek. Kecskeméten április hónapban készült el a kifejezetten gumiabroncs tárolásra kialakított raktárcsarnok és iroda.

Az ingatlanok VGP standard szerint épülnek, a bérlők speciális igényei alapján, a vállalat működésére szabva. Az épületek BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) Very Good fenntarthatósági minősítéssel rendelkeznek. A minősítési folyamat már a tervezés és kivitelezési szakaszban megkezdődik. Köszönhetően a vastagabb homlokzati és tetőszigeteléseknek, jelentősen javul az energiahatékonyság. A napelemek telepítését kifejezetten a bérlői igények és fogyasztás alapján tervezik meg a VGP szakemberei. A cég folyamatosan vizsgálja a zöld energiák lehetséges használatát az általuk tervezett és épített ingatlanok kapcsán.

„A nehéz gazdasági környezet és a szomszédos háború ellenére töretlenül bízunk a szektor prosperitásában” –mondta el a VGP ország Igazgatója Pálovics Károly. „A kialakult energia krízis pedig arra ösztönöz minket, hogy keressünk a megfelelő műszaki megoldást a gázalapú rendszerek kiváltására, és tovább növeljük a zöldenergia részarányát.”

A VGP az idei évben még további 30 000 négyzetméter logisztikai és könnyűipari célú ingatlant tervez átadni a cég és további 50 000 négyzetméterről szóló szerződés lezárására számít a közeljövőben.