Bevásárlóközpontokat vesz az Appeninn

Az Appeninn adásvételi szerződéseket írt alá a Kantrum Property és a Tidaholm Properties megvásárlásáról a Central European Ingatlanalap képviselőivel. A Kantrum Property tulajdonában áll a nagykanizsai Kanizsa Centrum Bevásárlóközpont, amely a város keleti részén, a belvárostól nagyjából egy kilométeres távolságra helyezkedik el. A 20.779 négyzetméter bruttó alapterületű bevásárlóközpont 2006-2007 folyamán épült, a kivitelezés befejezése óta karbantartása folyamatos, a 2021-es évben lezajlott az ingatlan vízhálózat-felújításának első üteme.

A KCB jelenleg 93,54%-os bérbeadottsággal rendelkezik, bérlői között egyaránt megtalálhatók nagy kereskedelmi láncok (mint az Interspar, Magyar Posta, BENU gyógyszertár, CCC, Libri Könyvesbolt, Pepco, DM, H&M, Sinsay) és kisebb stabil helyi bérlők.

A Tidaholm Properties birtokában áll a székesfehérvári, valamint a zalaegerszegi Zone Bevásárlópark. A székesfehérvári ingatlan strip mall kialakítású, egy U alakú, 3 szabadon álló épületből álló létesítmény a város külterületén. Az ingatlan 97,51%-os bérbeadottsággal rendelkezik. Bérlői között megtalálhatók kisebb helyi szereplők is, de a többséget nagy kereskedelmi láncok alkotják (C&A, CCC, Deichmann, Fressnapf, Müller, Pepco, Régió Játék, Takko Fashion stb.).

A zalaegerszegi Zone Bevásárlóközpont a város keleti részében, a belvároshoz közel található, jól megközelíthető. Kialakítása strip mall jellegű, a 2008−2010 között épült épület L alakú. Az ingatlan nettó bérbeadható területe 13.736 négyzetméter. Jelenleg 98,79%-os bérbeadottsággal rendelkezik, bérlői között megtalálhatók nagy kereskedelmi láncok (például C&A, CCC, Deichmann, DM, H&M, Fressnapf, JYSK, New Yorker, Diego stb.), továbbá kisebb helyi szereplők is.

„A két belföldi akvizíció célpontjait hosszas keresést követően, az ingatlanokban rejlő üzleti potenciál, továbbá a Scope Ratings által támasztott elvárások alapján választottuk ki abban a reményben, hogy további stabil jövedelemtermelő elemekkel bővítve portfóliónkat közelebb kerülhetünk a független nemzetközi hitelminősítő felminősítéséhez és vállalatunk értékének növeléséhez – összegezte Szűcs Györgyi, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

Fotó: Getty Images – illusztráció