Különleges megoldásokkal nyílt újra az ország első McDonald’s étterme

Magyarország első McDonald’s étterme, a Régi posta utcai egység, szinte minden elemében megújult a márka hazai jelenlétének 35. születésnapja alkalmából. A felújítás során különleges minőségű, exkluzív éttermekben alkalmazott belsőépítészeti anyagokat használtak fel.

A McDonald’s ikonikus éttermének megújulása túlmutat a hálózat többi egységénél megszokott átalakításokon. A legapróbb részletekre is kiterjedően valódi természetes elemek felhasználásával, exkluzív formában nyitotta újra kapuit múlt szombaton.

Az étterem belső falait valódi látszóbeton díszíti. Az akár 300 kg súlyú betonlapok kivitelezése és elhelyezése komoly szakmai feladatot jelentett a felújítás során. Emellett, az étteremben lévő McCafé területén a padlót és a falakat természetes fapanelekkel burkolták, míg az éttermi vendégtér többi részén, a helyszínen aprólékosan kidolgozott és felcsiszolt terrazzo burkolatot tettek le.

Az enteriőrben visszaköszön az étterem külsejének elegáns kőborítása, ugyanis az asztalok nemcsak valódi fából, hanem gránitból készültek, hasonlóképpen a kiszolgáló pult oldalfalához. Az exkluzív megjelenés a lámpaburkolatokra is kiterjedt, amelyeket rézből készítettek. Ez az anyaghasználat teljesen egyedi a Meki® világában, még nemzetközi viszonylatban is.

A réz, mint alapanyag, ezen kívül az álmennyezet és a pillérburkolat berakásaiban is visszaköszön. Az éttermet egy magyar grafikusokból álló csapat által tervezett, különleges falgrafika is díszíti, amely a Régi Posta utcával szemben lévő budapesti nevezetességeket ábrázolja a művészek egyedi látásmódjával.

Az étteremben a Régi Posta és az Aranykéz utca sarkán egy olyan egyedi, jellegzetes felülős elemet alakítottak ki, amely a világon is csak egy-két McDonald’s-ban található meg. Ez a különleges dizájnelem tovább fokozza a létesítmény által nyújtott egyedi hangulatot.

„A megújult éttermet hűséges vendégeinknek szánjuk a hazai McDonald’s fennállásának 35. évfordulója alkalmából. A 2019-ben útjára indított stratégiánk két pillére az új éttermek nyitása, valamint a meglévő éttermek modernizálása a „Jövő Élménye” koncepció szerint. Ennek a munkának egyfajta kiteljesedése első hazai éttermünk újjászületése, ahol a digitalizált vendégélményt ötvöztük a minőségi belsőépítészeti elemekkel. „ – mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója az átalakítás kapcsán, hangsúlyozva annak jelentőségét a vállalat növekedési stratégiájában is.

Az étterem enteriőrje egy ausztrál dizájn stúdió, a Landini és Sass Géza magyar belsőépítész tervező közös munkája, a falgrafika pedig a Graphasel Design Studio alkotása.