Majdnem 50 százalékra nő a BDPST részesedése a Waberer’s Nyrt.-ben

Tovább kívánja erősíteni befektetési portfolióját a logisztikai piacon a BDPST Group, amelynek leányvállalataként a Merkport Zrt. adásvételi szerződést írt alá a Wáberer György tulajdonába tartozó HIGH YIELD Vagyonkezelő Zrt.-vel, a Waberer’s International Nyrt.-ben fennálló teljes, 22,88 százalékos részvénycsomagjuk megvásárlásáról. Az aláírt részvény-adásvételi szerződés értelmében a vevő tulajdonrésze 49,64 százalékra emelkedik Európa egyik vezető nemzetközi komplett kamionrakomány- (FTL-) szállítmányozójaként ismert Waberer’s International Nyrt.-ben. A most aláírt megállapodás megvalósulása hatósági engedélyekhez kötött, így a tranzakció csak a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően zárulhat.

A BDPST Group régóta kereste a belépési lehetőséget a logisztikai piacra, hiszen a technológiai fejlődés, az élesedő nemzetközi verseny, valamint a környezetbarát megoldások keresése alapvető változásokat indított el a szektorban, ami jelentős növekedési potenciállal kecsegteti a hatékony és innovatív vállalatokat.

„Piaci részesedése, gépjárműállománya és szakembergárdája egyaránt kiváló alapokat kínál a Waberer’s Csoportnak ahhoz, hogy a logisztikai szektorban az elkövetkező évtizedet meghatározó változások élére álljon Európában. Az elmúlt időszak eredményei pedig meggyőztek minket arról, hogy érdemes további befektetést eszközölnünk a társaságban, amely optimális adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy üzleti és környezeti fenntarthatósági feltételeket egyidejűleg teljesítve növelje tovább piaci részesedését” – emelte ki Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa.

Az újabb tulajdonosi tranzakció a Waberer’s International Nyrt. operatív tevékenységét nem érinti, a logisztikai társaság irányításáért, valamint stratégiai célkitűzéseinek megvalósításáért a továbbiakban is a szakmai menedzsment felel, Barna Zsolt vezérigazgatóval az élén.

Fotó: Getty Images