Már hat országot szolgál ki a JYSK ecseri logisztikai központja

Már hat országot szolgál ki a JYSK üzletlánc ecseri elosztó központja, a 200 millió euró beruházásból létrejött központ az ország legnagyobb ilyen létesítménye, ahol két, több mint 40 méteres, teljesen automatizált magasraktár is működik.

A 2022-ben átadott high-tech bázisról szolgálják ki a magyar, horvát, szlovák és szlovén üzletek mellett Bosznia-Hercegovina és Szerbia JYSK-üzleteit. A logisztikai központból hetente 400 teherautó gördül ki, a 143 ezer négyzetméteres bázison nagyjából 130 ezer köbméternyi árut tárolnak, ami még mindig csak 50 százalékos kihasználtságot jelent.

A 143 ezer négyzetméteres – közel 20 futballpálya nagyságú – létesítmény a magasraktárak mellett áruátvevő és árukiadó rámpákat, valamint irodaépületet is magában foglal egy 560 ezer négyzetméteres telken. Ezzel az ecseri egység az ország legnagyobb egyterű elosztó központja.

Jaroslaw Sobczyk, a JYSK ecseri logisztikai központjának vezetője a közleményben kiemelte: a JYSK ecseri elosztó központjában hat ország online megrendeléseit is összeállítják. Az online rendelésekből egyébként a legtöbb még mindig Magyarországról érkezik, ami a rendelések 40 százalékát jelenti. Az ecseri logisztikai bázison 300 ember dolgozik.

A központ a JYSK fenntarthatósági céljainak eléréséhez is hozzájárul: az ecseri létesítmény beindításával a JYSK évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást tud megspórolni, ez évente nagyjából 3600 tonna szén-dioxidot jelent. Emellett magában a központban a tetőn hatezer négyzetméteren telepítettek napelemeket, a melegvíz-ellátást napkollektorokkal támogatják, a fűtési igényt hőszivattyúval csökkentik.

Az elosztóközpontban csak elektromos targoncák vannak, a parkolóban pedig elektromosautó-töltők várják a JYSK dolgozóit. Folyamatosak a technológiai újítások is, nemrég például a kézben tartott vonalkódolvasó helyett kesztyűbe épített olvasókat szereztek be.

Fotó: jysk.hu