Prémiumkategóriás fitneszközpont a Lurdy Házban

Alaposan átalakult az edzőtermek piaca Magyarországon az utóbbi öt évben, egyre nagyobb az igény a nyugat-európai színvonalú, széleskörű szolgáltatásokat nyújtó fitnesztermek iránt is. Körülbelül 800 edzőterem működik idehaza, ebből mintegy 100 már magas kategóriás gépekkel van felszerelve, legalább 2000 m2-es alapterületű, és hosszú nyitvatartással működik.

– A SCITEC korábban a testépítők világában vívott ki előkelő pozíciót magának, magas minőségű termékeivel. Azzal, hogy nyitottunk az olimpiai sportágak felé, egy új stratégiát valósítunk meg: szélesebb közönséget kívánunk megszólítani. Termékeink – mint például a fehérjék és vitaminok – minden rendszeres (heti 2-3) sporttevékenységet végző számára fontosak, az egészséges étrend kiegészítéseként. Azt látjuk, hogy nagy az igény a fogyasztók részéről a klasszifikált termek iránt és erős a verseny a fitnesztermek között: egy fővárosi kerületben vagy nagyobb településen belül már akár 2-3 felsőkategóriás terem is működik. Számukra biztosítjuk a lehetőséget, hogy pozícionálásuk erősítése érdekében használják a SCITEC nevet, a fogyasztók pedig a globális SCITEC-standardnak megfelelő, minőségi kiszolgálásban részesülhetnek – mondta el Szász Máté, a SCITEC NUTRITION kereskedelmi igazgatója.

A rendszer nem franchise jellegű, az edzőtermek megtarthatják önálló működésüket, de vállalniuk kell a SCITEC minőségbiztosítási elveinek betartását, s kizárólag SCITEC termékeket forgalmazhatnak. A tervek szerint több lépcsőben összesen 15 kvalifikált fitneszterem veheti fel a SCITEC nevét Magyarországon egy éven belül, a létszám az exkluzivitás érdekében maximalizálva van. Jelenleg 5 helyszínnel köttetett megállapodás, köztük fővárosi és vidéki fitnesztermek is megtalálhatóak. Az együttműködés keretében a SCITEC és a termek jobban összehangolják marketingtevékenységüket, közös promóciókat is szerveznek. A személyzetet a SCITEC továbbképzi, hogy a sportolóknak táplálkozási tanácsokkal is tudjanak szolgálni.

Az első hivatalos SCITEC fitneszterem a korábbi Cutler Gold Fitness Center a Lurdy Házban, amely három éve Budapest egyik meghatározó sportközpontja. Mintegy 2000 m2-en fogadja a vendégeket non-stop nyitvatartással. Szakmai vélemények szerint jelenleg ez Magyarország egyik vezető edzőterme: az amerikai gépcsaládok legjava várja a vendégeket, ami lehetővé teszi a legmagasabb szintű sportolást, s mindez számos kényelmi szolgáltatással párosul.