Reflektorfényben az ellátási láncok. Itt az év supply chain eseménye

Kereskedelmi 2021-11-10

A pandémia idején a logisztika szerepe felértékelődött és a mindennapok korábbi csendes kísérőjéből egy szempillantás alatt irányító szerepbe került, minden szem az iparágra szegeződött. Óriási súly nehezedett az ellátási láncok bámely szereplőjére. Éppen ezért kiemelt jelentőséggel bír, hogy a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT), egy év kihagyás után 2021. november 10-12. között újra személyes jelenlét mellett rendezi meg 29. Kongresszusát, amely egyben az év supply chain eseménye.

2020-ban a már mindannyiunk által jól ismert, át- és megélt COVID-19 pandémia miatt online került megrendezésre az év supply chain eseménye, amely pótolhatatlan esemény maradt mindannyiunk számára. Bár egyre biztosabb, hogy a COVID19 egy időre velünk marad, mégis elmondhatjuk, hogy ezt a rendkívüli kihívásokkal teli időszakot túléltük, holott minden ellenünk szólt. 

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a világon minden iparág és az ezekben érintett iparági szereplők, szak-és magánemberként is, korábban soha nem látott szorongásokkal és bizonytalansággal szembesültek. Ennek eredményeképpen a pandémia számos kihívás elé állította az ellátási láncokat is, amelyek felemás eredménnyel szerepeltek ebben a megmérettetésben. Az iparági képviselők közül ki több, ki kevesebb sikerrel vette az akadályokat. 

A bizonytalan helyzetben és a kiszámíthatatlan jövőben egyvalami biztosan megfogalmazódott mindenki számára. Ez pedig az, hogy túl sok információ nincs. Minden egyes adatsor, meglátás, stratégia, példa, felmérés oszlatja a homályt és csökkenti a bizonytalanságot. Láthattuk azt is, hogy a váratlan kihívások, a kiélezett helyzet több esetben még akár inspirációképpen is szolgált. Itt az ideje, hogy kiderüljön milyen teljesítményre, tendenciákra számíthatunk az ellátási láncokra vonatkozóan a jövőben. 

Az idei évben a szervezők és a konferencia előadói új szakmai tudással felvértezve, tapasztalataikat összegezve, bizakodóan néznek a jövőbe. A szervező MLBKT cégvezetőket, ellátási lánccal foglalkozó szakembereket, oktatókat és egyetemi hallgatókat, közel 400 fő résztvevőt vár. A most kezdődő kongresszus programját áttekintve olyan kérdésekre keresik a válaszokat a szakmában ismert és elismert előadók, mint például, hogy az ellátási láncok globálisak maradnake, az integráció mélyül-e, vagy a digitalizációban rejlő további fejlődési lehetőségek milyen irányokat hoznak a logisztikában? 

Ebben a régi-új világban alapvető elvárás, sőt létszükséglet lesz a hely, idő, minőség, költség követelményeket egyidőben kielégítő logisztikai aktivitás. Ennek megteremtése a szakma közös érdeke. Az esemény remek alkalmat teremt arra, hogy kiváló szakemberek egymás munkájából, gondolataiból, tapasztalataiból merítve szakmailag fontos, tényeken és tapasztalatokon alapuló szakmai eszmecserét folytassanak még ebben a lehetetlen és mindenki számára meglepő helyzetben is. 

„Sok szikra fellobbanása várható az előadásokon, kerekasztalokon, amelyek fejlődési irányokat, olykor kényszereket jeleznek. Tele vagyunk ötletekkel, hisz nyitott szemmel járjuk a világot. Aki jön a kongresszusra, felfoghatja a sok szikra némelyikét – hogy aztán hazamenve megpróbálkozzon a második lépéssel, a saját cégébe történő beépítéssel” – mondta Chickán Attila, az MLBKT társelnöke. Az esemény programja megtekinthető az alábbi linken.

Fotó: pixabay.com 

Partnereink