SegítőPont nyílt a Mammutban a Lelki Egészség Világnapján

A Lelki Egészség Világnapján különleges SegítőPont nyílt a Mammut Bevásárlóközpontban.  A kezdeményezés a Mammut önkéntes társadalmi szerepvállalása részeként jött létre civil lelkisegély-szervezetekkel, valamint Budapest Főváros II. Kerület Önkormányzatával és az Áldozatsegítő Központtal együttműködésben. A Mammut SegítőPonton az ingyenes lelki segítségnyújtás és mentálhigiénés prevenció mellett, szociális és áldozatsegítő szolgáltatás is elérhető 2023. október 13-tól.

A Mammut Bevásárlóközpont elkötelezett a társadalmi célok és közösségi értékek támogatása mellett, rendszeresen indít jótékonysági kezdeményezéseket, közösségi projekteket a bevásárlóközpontban és környékén. A Mammut SegítőPont létrehozásával a kezdeményezők szeretnék megmutatni, hogy piaci szereplőként is fontos és lehetséges érdemi lépéseket tenni a társadalmi jólét és egymás segítése érdekében. A bevásárlóközpont vezetése hisz benne, hogy az embereknek a bajban is érezniük kell: nincsenek egyedül, van kihez fordulniuk. A SegítőPont célja, hogy támogatást nyújtson mindazoknak, akiknek aktuális élethelyzete úgy alakul, hogy lelki, szociális vagy áldozatsegítői konzultációra szorulnak.

A Mammut SegítőPont működése egy egyedülálló, úttörő és példaértékű együttműködés eredménye. A fizikai feltételeket, a helyiséget és annak fenntartását teljeskörűen a Mammut Bevásárlóközpont biztosítja, a minőségi segítő szolgáltatásokat pedig szakmai partnerszervezetek végzik minden pénteken 11 és 19 óra között. A szolgáltatásban részt vevő partnerszervezetek szakemberei fogadják mindazokat, akik úgy érzik, tanácsadásra, segítségre van szükségük. Az ingyenes konzultációra bárki jelentkezhet személyesen a helyszínen, vagy a mammutsegitopont@gmail.com e-mail címen.