Sikeresen szerepeltek a magyar ingatlanfejlesztők a nemzetközi mezőnyben

A magyar ingatlanfejlesztések öt ezüstéremmel ismét a világ legjobbjai között szerepeltek az idei FIABCI World Prix d’Excellence elnevezésű, a Wall Street Journal által támogatott Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton – közölte az FIABCI Magyar Tagozata.

A Miamiban megrendezett díjátadón második helyezést ért el az MNB Felügyeleti Központ és Pénzmúzeum, az Aréna Business Campus, a HUNGEXPO Kongresszusi Kiállítási Központ, a Tisza-tavi kerékpárút és hidak fejlesztése, valamint a Flatco Apartmanház – közölték.

Az 1951-ben alakult, több, mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d’Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése. A 30 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI World Prix d’Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, amelynek történetében eddig öt kontinens 37 országának ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen.

Az elmúlt 25 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők 32 első és 41 második díjat nyertek a FIABCI World Prix d’Excellence pályázatán a különböző kategóriákban, megelőzve az összes európai országot. A hagyományoknak megfelelően idén is, a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett XXIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt a nemzetközi pályázaton. Az előző évek sikersorozatát folytatták a magyarországi fejlesztők, amelyek öt második díjat nyertek az idei pályázaton.

A tájékoztatás szerint a nemzetközi zsűri nagyra értékelte, hogy a magyar ingatlanfejlesztők nagy gonddal újítják fel és keltik újra életre a műemléképületeket. A szakemberek dicsérték az új létesítmények kiemelkedő műszaki színvonalát, a környezetbarát technológiák alkalmazását és elismerték a létesítmények társadalmi hasznosságát.

Fotó: Aréna Business Campus