Startol az új üzleti park fejlesztése a Campona mellett

A White Star Real Estate megkezdi a park22 Üzleti Park fejlesztését a Campona tőszomszédságában. A korábbi befektető partner helyébe lépve az új beruházó az Europa Capital, amely az 1995-ös megalakulása óta 12,9 milliárd EUR értékben fektetett be 21 európai országban, köztük például Lengyelországban, ahol a White Star Real Estate-tel közösen 2016-ban sikerre vitték a varsói Małachowski Square irodaházat. Az Europa Capital dinamikus fejlesztést és korszerű megoldásokat ígér a park22 Üzleti Parkban is, melyet a fejlesztő White Star Real Estate több évtizedes szakmai múltja is szavatol.

A park22 több ütemben készülő, tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető épületekkel és a jelen piaci igényeket tükröző kínálattal várja a leendő bérlőket: a mezzanin irodákkal rendelkező raktárak mellett különálló irodaépületek is kialakításra kerülnek. A park stratégiai elhelyezkedése kedvez a városi raktározásra specializálódott szolgáltatóknak és az elmúlt években gyorsuló mértékben növekedő online vásárlásokat kiszolgáló raktárigényeknek. A projekt megvalósítása során kiemelt hangsúlyt kap a zöldfelületek és épületek egyensúlyának megtartása, hiszen a 15 hektáros telken a 61.400 m2 építhető területhez 53.500 m2 park tartozik majd.

“A White Star évtizedek óta aktív szereplője a magyar és közép-kelet európai ingatlan-fejlesztési és üzemeltetési piacnak. A beruházások és fejlesztések során mindig figyelembe vesszük a legfrissebb iparági trendeket, az aktuális bérlői elvárásokat és valós, piacközpontú megoldásokat kínálunk. A park22 esetében az elmúlt évek kihívásaira reagálva, a felgyorsult online kereskedelem térhódítására válaszolva praktikusan kombináltuk a raktározási lehetőségeket az irodai funkciókkal, mindezt a főváros határain belül, közvetlen autópálya-összeköttetéssel.” – beszélt a fejlesztés hátteréről Barabás Krisztián, a White Star Real Estate fejlesztési és operatív partnere.

Jason Oram, az Europa Capital partnere és alapkezelője így nyilatkozott: „A közép-európai logisztikai platform elindításáról és a park22 fejlesztésének finanszírozásáról szóló döntésünk tükrözi azt a véleményünket, hogy az urbanizációs trendek folytatódása Közép-Európában a logisztikai területek iránti folyamatos keresletet fogja táplálni. Továbbra is erős bérlői érdeklődést tapasztalunk a páneurópai spekulatív fejlesztések piacán és várakozással tekintünk az újabb együttműködés elé a White Star Real Estate-tel, akivel már korábban együtt dolgoztunk a varsói Małachowski Square irodaház fejlesztésén, amelyet aztán 2018-ban sikeresen értékesítettünk befektetőink nevében.”

A park22 fejlesztése az első fázist képező I. raktárcsarnok épülettel és irodaházzal indul. A teljes fejlesztés során összesen 6 db épület épül majd, melyekből 3 raktárhoz irodaépület is kapcsolódni fog. 421 parkoló is kialakításra kerül, a 24 órás védelmi- és beléptetési rendszer, valamint az elektromos autótöltők és kerékpártárolók mellett. A park22-ben dolgozók a korszerű létesítmények és a zöld környezet mellett további előnyöket élvezhetnek: az üzleti bázis vonattal és egyéb tömegközlekedési eszközzel is egyszerűen megközelíthető, hiszen közvetlenül a telek mellett találhatók a távolsági és városi buszok megállói. Vonattal is néhány perc alatt elérhető a park Buda központjából, sőt, aki az aktív munkába járást kedveli, az kihasználhatja a kerékpárutat is. A közvetlen szomszédságban elhelyezkedő Campona bevásárlóközpont pedig számos gasztronómiai, szabadidős és sportolási lehetőséget kínál.

Robert Martin, az Europa Capital partnere és befektetési vezetője elmondta: „A park22 lehetőséget kínál arra, hogy egy olyan magas színvonalú projektbe fektessünk be, amely sokrétű kényelmi szolgáltatásokat, valamint erős közlekedési kapcsolódást kínál. Budapesten hiány van logisztikai kínálatból, az üresedési ráta 4% alatt van, és úgy véljük, hogy a park22 vonzó helyszínnek fog bizonyulni mind a harmadik feles logisztikai szereplők, mind az e-kereskedelmi vállalkozások számára. A közép-kelet-európai régióban már évek óta aktív szereplőként vagyunk jelen, és nemrégiben a budapesti Akadémia Business Center megvásárlásával az év elején újra beléptünk a magyar piacra.”