Szállodát vásárol az Indotek tulajdonosa az Adrián

A Horvát Versenyhivatal jóváhagyta a Hvar szigetén található Jelsa hotelkomplexum eladását. Az 1400 férőhelyes üdülőhely új tulajdonosa a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Bohemian Financing Zrt. lesz.

Hamarosan teljes egészében magyar tulajdonba kerül Dalmácia egyik legpatinásabb szállodakomplexuma, a Jelsa Resort. A Horvát Versenyhivatal döntése értelmében a vállalat tulajdonjogainak 16,5 százalékát eddig is birtokló, Budapesten bejegyzett Bohemian Financing Zrt. részvényenként 0,12 euróért megveheti a két üzemelő hotelből, egy üdülőtelepből és egy elhagyatott szállodaépületből álló komplexumot, írja a vg.hu.

Az 1911 óta folyamatosan működő üdülőhely korábban Vitézy Tamás és Kerekes László Attila érdekeltségéhez tartozott, majd ezt követően az utóbbi időben a horvát sajtó szerint olyan spekulánsok kezébe került, akik nem fejlesztették megfelelően. Ennek és a koronavírus-járvány okozta bevételkiesésnek a következtében a cég nemrég csődközeli állapotba került, és a tőzsdéről is kivezették. Jellinek Dánielék ekkor léptek színre, és tettek ajánlatot a részvényeseknek, amit mostanra a hatóságok is jóváhagytak.

Fotó: Getty Images – Hvar