Egyre sikeresebb az AKKO Invest és a Neo Property

Az AKKO Invest Nyrt. konszolidált árbevétele 28,3 milliárd forintra nőtt a 2021-ben elért 22,1 milliárd forintról, miközben kamat, értékcsökkenés és adózás előtti eredménye (EBITDA) 2,6 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 1,8 milliárd forintról – közölte a vagyonkezeléssel foglalkozó cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

Az AKKO Invest Nyrt. saját vagyonát fekteti be, nem végez külső vagyonkezelést, és alapvető célja a leányvállalatokban elért vagyongyarapodás, értéknövekedés. A leányvállalatok elsősorban az ingatlanpiacon működő entitások, amelyek közül a Neo Property Zrt. további dinamikus növekedésének köszönhető az árbevétel jelentős bővülése.

A társaság teljes átfogó eredménye 999 millió forint lett, a 2021-ben elért 577 millió forint után. A társaság igazgatótanácsa osztalék fizetését nem javasolja, tekintettel arra, hogy ezt az összeget (999 millió forintot) részben a meglévő adósság csökkentésére, részben pedig további akvizíciókra kívánják fordítani. Ezért javasolják, hogy a társaság eredményét teljes egészében az eredménytartalékba vezessék át.

Az AKKO Invest Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. Árfolyama 12,97 százalékos emelkedés mellett 270 forinton zárt kedden, egy éven belül 239 és 326 forint között változott.

Fotó: pixabay