Tovább erősödhet a Diófa Alapkezelő menedzsmentje

A szakember 1995-ben szerzett közgazdász diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. 1994-től a Westdeutsche Landesbank Rt.-nél senior kötvény- és pénzpiaci üzletkötő volt. 1999-ben csatlakozott az ING Bankhoz, ahol először vezető kereskedő, majd treasury vezető munkakört töltött be igazgató pozícióban, és 2001-től az ING Bank igazgatóságának tagjaként is tevékenykedett. 2005-től az ING kelet-európai kereskedését igazgatta. 

2007. március 1-től az ING Alapkezelő vezérigazgatója volt. 2011-től a Pannónia CIG Alapkezelő elnök-vezérigazgatója. 2017-ben ő vezényelte le a szektor addig legnagyobb konszolidációs tranzakcióját. 2021. december 31-ig a vagyonkezelési piac negyedik legnagyobb szereplője, az MKB-Pannónia Alapkezelő vezérigazgatói tisztségét látta el.

„Ingatlan- és értékpapír-befektetési területen egyaránt egyedülálló piaci jelenléttel rendelkező bankfüggetlen alapkezelőhöz csatlakozhatok, ahol az elmúlt időszakban rendkívül erős szakmai csapat állt össze. A továbbiakban is elkötelezetten fogunk dolgozni a Diófa piaci pozíciójának erősítésén, ügyfeleink megbízható és egyre jobb kiszolgálásán, innovatív termékek és szolgáltatások bevezetésén” – mondta Benczédi Balázs.

Oláh Márton az igazgatóság tagjaként, Mikesy Álmos pedig tanácsadóként támogatja a továbbiakban az alapkezelő működését. Az igazgatóság elnökének tisztségét továbbra is Barlai Róbert látja el.