Új, családias SPAR-üzlet nyílt Budapesten

Kényelmes vásárlási lehetőséget és a SPAR to Go egységnek köszönhetően meleg ételeket, szendvicseket, desszerteket is kínál vásárlóinak a most Budapesten átadott Fehérvári úti áruházában a hazai üzletlánc. A beruházás több mint 300 millió forintba került és 20 új dolgozónak biztosít munkalehetőséget.

„A SPAR Magyarország üzleteinek létrehozása és modernizálása során folyamatosan törekszünk az energiatakarékos eszközök beépítésére, a világítási és hűtés-fűtési rendszerek korszerűsítésének eredményeként pedig csökkentjük a villamosenergia-felhasználásból eredő fogyasztást. Ezeket nemcsak a nagy alapterületű hipermarketeinkben, hanem az olyan, családiasabb hangulatú, kisebb üzleteinkben is tudatosan betervezzük, mint amilyen a most elkészült Fehérvári úti áruházunk” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A több mint háromszázmillió forintos beruházásból megépült, 20 dolgozónak munkát biztosító, 252 m2 alapterületű üzlet belső tere modern üzletbútorokkal került berendezésre. Az üzletben önkiszolgáló kasszák segítik a gyorsabb bevásárlást. Az új szupermarket mellett 126 m2 alapterületen SPAR to Go egység is helyet kapott, ahol széles választékban meleg ételek, szendvicsek, desszertek és kávé vásárlására van lehetőség.

A legújabb szupermarket-boltberendezési koncepció szerint az árucsoportok elrendezésével könnyen áttekinthető, vásárlóbarát terek alakultak ki, így ebben a viszonylag kisebb boltméretben is széles körű kínálattal várja vevőit az áruház.

A teljes áruház LED-világítást kapott, a hűtéstechnika és gépészet pedig hővisszanyerést használó, hőszivattyús rendszerrel működik. Mindez jelentős megtakarításokat eredményez, a rendszer ugyanis a hűtőbútorokból és hűtőkamrákból elvont hőt hasznosítja az üzlet fűtésénél, komolyabb hidegben pedig a rendszer hőszivattyús üzemmódban fűti az áruházat. Ugyanez a rendszer nyáron a klimatizálást is biztosítja. Az hűtőbútorokat ajtókkal szerelték fel, ami szintén az energiatakarékosságot segíti elő.

Fotó: spar.hu