Új elnök a létesítménygazdálkodók szakmai szervezeténél

Tisztújító közgyűlésén új elnökséget választott a LEO. Az új elnök Vágó László, a NEO Property Services Zrt. vezérigazgatója lett, alelnöknek Pálfalvi Zsuzsát, a Graphisoft Park Services ügyvezető igazgatóját és Décsi Gábort, a Dome Facility Services Group ügyvezető-partnerét választotta a tagság. Az elnökség további két új elnökségi taggal, Mikó Zoltánnal, a FUTURE FM Zrt. vezérigazgatójával és Szij Csabával, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgató-helyettesével bővült. A leköszönő elnök, Schmidt József, FUTURE FM vezérigazgató-helyettese örökös tiszteletbeli elnöki tisztséget kapott.

Az elnök legfontosabb jövőbeli célkitűzései az iparágon belül az ESG és BIM szemléletű működés támogatása, kapcsolatfelvétel a kormányzattal és nemzetközi szakmai szervezetekkel, a létesítménygazdálkodási szektor népszerűsítése.

A 2013-ban alapított szakmai szervezet ma már 23 rendes és 20 pártoló taggal rendelkezik. Az ágazat meghatározó cégeinek döntő többségét összefogó LEO tagjai, az irodaházak mellett többek között gyárak, üzemek, logisztikai központok, kritikus infrastruktúrák üzemeltetéséhez kötődő eszközöket, szolgáltatásokat nyújtva, létesítménygazdálkodási – facility management – feladatokat ellátva, a magyar GDP 7 százalékát előállítva járulnak hozzá a megbízók gazdasági sikereihez. A LEO tagjainak tevékenységéhez ma már több ezer ingatlanhoz kapcsolódóan, összesen több mint 15 millió négyzetméternyi ingatlanvagyonhoz kötődő üzemeltetési feladat társul.