Új gyárat épít a Bombasei Dekor Szikszón

A Szikszón már huszonöt éve megtelepedett cég azért döntött a több mint ötszáz millió forintos beruházás mellett, mert még hosszabb távra kíván itt berendezkedni – mondta az eseményen Patrick Weiss tulajdonos-ügyvezető. Egy új, mintegy tízezer négyzetméteres gyártó és kiszolgáló komplexumot építenek most Szikszón, amelyet később a tervek szerint újabb, 25 ezer négyzetméteres csarnokkal bövítenek.

A Bombasei Decor hagyományos kézi technológiával, megújuló termékeivel segíti a cukrászok, az édesipari vállalkozások munkáját, egyebek mellett ét-, tej-, fehér csokoládé plaketteket számtalan formában standard, illetve igény esetén egyedi feliratozással különböző színekkel állít elő, miként édesipari alapanyagokat, cukordíszeket, marcipán készítményeket. A termékek nyolcvan százalékát exportálják.

A társaság jelenleg 40 embert foglalkoztat, a most kezdődő beruházásnak köszönhetően előbb száz újabb munkahely jön létre, majd a kivitelezés második ütemének befejezte, 2016 után várhatóan már 250 embert alkalmaz a cég, amely az elmúlt évben több mint 150 millió forint árbevételt könyvelhetett el.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere az alapkőletételen úgy fogalmazott: a világ számos országában csodálhatják azokat az édesipari dekorációkat, amelyek Szikszón készülnek. A mostani beruházással a cég életében egy új szakasz kezdődik.