Újabb bérlők a HelloParks maglódi logisztikai központjában

Kereskedelmi 2021-11-11

Magyarország egyik legnagyobb hazai internetes bútoráruháza, a Butor1.hu, és a több mint 25 éve logisztikával foglalkozó Karzol-Trans Kft. a legújabb bérlői a HelloParks Maglód első ütemét jelentő 46.000 m2-es raktárcsarnoknak.

Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájába, a termelő vállalatok és a logisztikai szolgáltatók számára is optimális helyszínre, Maglódra költözik és nyit új fejezetet a litván érdekeltségű Furniture1 bútorforgalmazó, valamint a 100%-ban magyar tulajdonú, nemzetközi fuvarozással és dinamikusan fejlődő raktározási szolgáltatással foglalkozó Karzol-Trans Kft. is. 

A két cég alig több mint félévvel a kivitelezési munkák megkezdését követően költözhetett be a Budapest szomszédságában az M0-s autóút, az M4-es és az M5-ös autópálya, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő HelloParks Maglód - hamarosan az egyik legmagasabb BREEAM fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkező - 46.000 m2-es raktárcsarnokába.

Magyarország egyik legnagyobb online bútoráruháza a Furniture1, 2006-ban startup cégként kezdte meg működését Litvániában. Jelenleg már 10 országban van jelen, hazánkban 2015 óta működik, ahol az itthoni webáruház Butor1.hu néven ismert. A cég életében az új, 5.000 m2-es maglódi elosztóközpont az egyik legnagyobb logisztikai beruházás, ahol egy 8 országot támogató létesítményt hoz létre.

Egy fontos mérföldkőhöz érkezett cégünk a maglódi beruházással. Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen rugalmas, kiváló feltételeket és magasan a legjobb ár-értek arányt biztosító céggel sikerült megállapodást kötnünk, mint a HelloParks, akik számára ráadásul ugyanúgy kiemelt fontosságú a környezettudatosság és fenntartható működés, mint nekünk!” – mondta a beruházással kapcsolatban Balsai Ferenc, a Furniture1 magyarországi vezetője.

A magyar tulajdonú Karzol-Trans több mint 25 éve foglalkozik logisztikával és kapcsolódó szolgáltatásokkal, jelenleg 5.000 m2-es saját raktárbázissal rendelkezik a szomszédos Ecseren. Az új 6400 m2-es bérleménnyel a cég központosítani tudja az eltagolt szolgáltatási helyszíneit és - többek között az új létesítményben bevezetett, a bérlemény operációjára is kiterjesztett fejlett raktárirányítási szoftverük segítségével - több mint 50%-kal tudja majd növelni jelenlegi kapacitását.

 „A környék rendkívüli adottságait, a reptér és az autópálya közelségét figyelembe véve esett a választásunk a telephelyünktől 5 perc távolságra található HelloParks Maglódra. Dedikált vevőink számára az operációt így lehetőségünk volt a lehető legközelebb kihelyezni, ami rendkívül fontos a gördülékeny üzletmenet érdekében. Az új létesítményben a HelloParks-szal közösen egy olyan polcrendszert alakítottunk ki, melynek segítségével a palettás áruk tárolása helytakarékosabbá válhat, a vevőink igényhez igazodva pedig új, eddig nem alkalmazott biztonságtechnikai és informatikai beruházásokat is megvalósíthattunk” – mondta a fejlesztés kapcsán Ifj. Joós Zoltán, a Karzol Logisztika Kft. ügyvezető igazgatója.

 „Hello Bútor1, Hello Karzol-Trans! Nagy öröm számunkra, hogy két ilyen ismert és nemzetközi hálózattal rendelkező cég a HelloParks Maglódot választotta logisztikai központjának. Reméljük, hogy további növekedéseik támogatásában is partnerek tudunk lenni, hiszen közel 200.000 mraktár terület fejlesztése lehetséges a maglódi parkunkban. Ezúton is köszönjük a belénk vetett bizalmukat, amelyet kiváló szolgáltatással, szakértő hozzáállással és rugalmas együttműködéssel igyekszünk meghálálni” - mondta Nemes Rudolf, a HelloParks ügyvezető igazgatója.

A maglódi telken összesen 193.000 m2-nyi raktár-, könnyűipari- és irodaterület kialakítását tervezi a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks. A parkban több csarnoképületet helyeznek majd el, a legkisebb 26 ezer, a legnagyobb – a bérlői igények függvényében – akár 90 ezer m2-es is lehet. Az első ütemben felépülő létesítmény legkisebb bérbe vehető területe 3200 m2

Az ennél kisebb, vagyis az akár 500, 1000 vagy 2000 m2-es helyiségeket igénylő bérlőket a második épülettel tudják majd kiszolgálni, a saját tulajdonú ingatlant keresők számára pedig közművesített telkeket kínál a HelloParks. A Fótra és Pátyra tervezett megaparkhoz hasonlóan a Maglódon felépülő létesítmények – az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldásoknak köszönhetően – szintén megfelelnek majd az egyik legszigorúbb BREEAM fenntarthatósági szabványnak.

Partnereink