Újabb épülettel bővülhet a Graphisoft Park

Az ingatlanfejlesztő társaság kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) éves összevetésben 3,566 millió euróról 3,69 millió euróra (csaknem 1,4 milliárd forint), a pro forma adózott eredmény 1,335 millió euróról 1,409 euróra (több mint 530 millió forint) nőtt. A bérleti díjbevétel 3,82 millió euró volt az első negyedévben, míg a tavalyi első három hónapban 3,64 millió eurót tett ki.

Az ingatlanállomány becsült értéke az első negyedév végén némileg meghaladta a 241 millió eurót (körülbelül 91,5 milliárd forint), ami közel azonos az előző év végi értékkel. A beszámoló szerint az irodapiac visszaesése megállt, a munkavégzésben is felértékelődött a személyes jelenlét. Ennek köszönhető, hogy a Graphisoft irodaházainak kihasználtsága március végén újra elérte a 97 százalékot. A bérlői igények miatt egy újabb, 4 ezer négyzetméteres épület engedélyeztetési folyamatának előkészítését kezdték meg. A kivitelezésről később döntenek a költségek és a kockázatok mérlegelésével.

A társaság éves szinten is jelentős kihasználtsággal számol. A bérleti díjbevétel elérheti 15 millió eurót (5,7 milliárd forint), a pro forma nettó eredmény 5,2 millió eurót érhet el (csaknem 2 milliárd forint), mely 2021-hez képest 7 százalékos emelkedés lenne. A Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei kedden 3550 forinton zártak, értékük egy éven belül 3400 és 4000 forint között változott.