Végleg bezár 13 Tesco

Az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. Mindezek hatására sürgetőbbé vált az áruházak eredményességének felülvizsgálata.

Nigel Jones, a Tesco magyarországi vezérigazgatója elmondta: „A magyarországi Tesco hosszú távú működését és eredményességét szeretnénk biztosítani azzal, hogy bezárjuk 13 áruházunkat. Hiszek abban, hogy ezzel a döntésünkkel szolgáljuk leginkább vásárlóink és munkatársaink jövőbeni érdekeit. A Tesco számára továbbra is kiemelten fontos Magyarország, és a magyar vásárlók. Büszkék vagyunk arra, hogy munkánkkal évek óta hozzájárulunk a magyar gazdaság eredményeihez, és áruházainkban büszkén szolgáljuk ki heti három millió vásárlónkat. Számunkra most az a legfontosabb, hogy az érintett áruházakban dolgozó munkatársainknak a Tescón belül találjunk más munkalehetőséget.”

A 13 áruház bezárása több mint 500 munkatársat érint. A Tesco döntéséről a mai napon tájékoztatta az érintett megyei kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, utóbbiakkal a jogszabályokban rögzített 7 nap elteltével megkezdi a tárgyalásokat. A vállalat ma tájékoztatja az érintett áruházakban dolgozó munkatársakat az áruház bezárásának bejelentését követő lépésekről.

„Mindent elkövetünk, hogy minél több, a bezárás által érintett kollégának a Tescón belül munkalehetőséget biztosítsunk. Számunkra jelen pillanatban ez a legfontosabb.” – tette hozzá Nigel Jones.

A február 4-én a következő áruházakat zárja be a Tesco:
Budapest VIII. ker. (Mátyás tér 14.)
Győr (Ifjúság krt. 80.)
Győr (Liget u. 85.)
Győr (Szent István út 25.)
Abony (Szolnoki út 118.)
Nagykáta (Jászberényi út 1/D.)
Nyergesújfalu (Ipari Park 019./8 hrsz.)
Törökszentmiklós (Szőlőhátulja dűlő 3.)
Hajdúböszörmény (Külső-Újvárosi u. 6.)
Tatabánya (Köztársaság u. 1/f.)
Tolna (Szedresi u. 37.)
Püspökladány (Bocskai út 72.)
Sopron (Teleki P. u. 21.)