A VGP már 165 ezer m2-nyi ingatlant fejlesztett a magyar piacon

Az indulása óta 165 000 m2 logisztikai és ipari ingatlant adott át bérlőinek a magyar VGP csapata és az idén várhatóan még 100 000 m2 épület készül el és várja további 7 ügyfelét. Így a 2023-as év végére összesen tervezett 265 000 m2, azaz egy nagyobb megyeszékhelynyi területnek megfelelő bérleményt tudhat a cég a magyarországi portfoliójában.

A kezdeti egyszemélyes irodában ma már 20 fős csapat dolgozik, akik győri, kecskeméti, alsónémedi, üllői, vecsési és hatvani helyszíneken található logisztikai és ipari épületek megvalósításáért és üzemeltetéséért felelősek.

Az elmúlt évek során együtt növekedtünk a piaccal, ma már a cégcsoporton belül is jelentős helyet foglal el a magyar iroda. A VGP célja fenntartható épületek kivitelezése, ezért ma már csak BREEAM minősített ingatlanokat adunk át, ahol fontos a jó minőség, a jó szigeteltség és kiemelt szerepet kap az energiahatékonyság, mint például a napelemek telepítése, de emellett ügyelünk a funkcionalitásra, az egyedi tervezésű terek kialakítására is” – tette hozzá Pálovics Károly, a VGP magyarországi country managere. „A terveink között a folyamatos bővülés szerepel, további vidéki lokációkon szeretnénk logisztikai és könnyűipari ingatlanokat építeni és átadni.”

A VGP Hungary jelenlegi legnagyobb projektje, az Aerozone I és II ipari park, ahol első fázisban, az Aerozone I-es parkban a Boxy Logisztikai Zrt. részére adtak át 10 000 m2 raktárépület. A robottechnológiához igazított épületben, dilatációmentes ipari padlót alakítottak ki, emellett elkészültek az irodahelyiségek, pihenőszobák is és egy kerti tó is színesíti az új logisztikai központot. A logisztikai cég raktárépülete a negyedik fázis végére 60 000m2-rel a magyar VGP legnagyobb egyben fejlesztett projektje lesz.

A state-of-the art technológia mellett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság a VGP által fejlesztett kereskedelmi ingatlanok fontos jellemzője. A vállalat elkötelezte magát amellett, hogy 2025-re szén-dioxid-semlegessé válik, továbbá az épületei BREEAM-minősítést kapnak és zöld energiával működnek. Ennek eredményeképpen a teljes portfólió 67,9%-a rendelkezik környezetvédelmi tanúsítvánnyal. Ezzel párhuzamosan a VGP Megújuló Energia Részlegének zöld energiatermelő kapacitása már 120,9 MWp-ra nőtt és további 53,7 MWp pedig előkészítés alatt áll. A 2019-ben létrehozott VGP Alapítvány már 37 olyan projektet karolt fel, amelyek társadalmi kérdésekkel, természetvédelemmel és kulturális értékek védelmével foglalkozik, és eddig több mint 6 millió euróval támogatta ezeket.