A Wing refinanszírozza az Airport City megvásárlását

A Wingholding közvetett tulajdonában lévő LOGIWIN Ingatlanfejlesztő Kft. hitelkeret szerződést írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel 35 millió euró összegben. A hitel célja az Airport City logisztikai park vételárának refinanszírozása. A Wing csoport januárban jelentette be, hogy megvette az Airport City logisztikai parkot, a csaknem 12 hektáros telken található üzleti park mintegy 44 ezer négyzetméternyi modern raktárépületet és 8 ezer négyzetméternyi irodaterületet foglal magában hat meglévő, illetve egy építés alatt álló épületben.

A CPI csoporttal kötött tranzakció révén az ingatlanvállalat prémium minőségű ipari parkkal erősíti pozícióját a budapesti ipari és logisztikai piacon. A tranzakció rekordalacsony, 5,6 százalékos hozamszinten valósult meg. A logisztikai parkot az ingatlanok kiváló műszaki állapota, a CPI magas színvonalú üzemeltetése és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelsége miatt kitüntetett kereslet övezi a bérlők körében, amit a folyamatosan magas kihasználtság és a nagyon erős nemzetközi bérlői mix is igazol.

Az Airport City jól illeszkedik a WING meglévő ingatlanportfoliójába, mivel a vállalat több korábbi beruházása valósult már meg a térségben, a repülőtér vonzáskörzetében. Ezek a 2-es terminál mellet található ibis Styles Budapest Airport Hotel, vagy az ország legkorszerűbb pilóta- és légiutaskísérő képzési központja, amely a Wizz Air számára épült fel a közelben. A most megvásárolt logisztikai park mellett a WING ipari portfoliójába tartoznak még az East Gate és East Gate PRO, valamint a Login üzleti parkok, így a tranzakció egyúttal erősíti a vállalat budapesti ipari és logisztikai piacon betöltött pozícióját.

Fotó: airportcity.hu