5+1 art deco stílusú eladó lakás

Az art deco egy francia kifejezés, az art décoratif rövidítése, amely a díszítés művészetét jelenti. Az irányzat az I. világháború előtt született az iparművészetben, majd hamar átterjedt az építészettől kezdve a szobrászaton és plakátok, termékdobozok grafikáin át még a filmművészetbe is. Ami az építészetet és a lakberendezést illeti, Magyarországon nem a legelterjedtebb stílus, Budapest századfordulós épületeibe azonban tökéletesen passzol, és ha egy ügyes lakberendező art deco elemekkel gyönyörű összhatást varázsol, annak mindenki a csodájára jár. Körülnéztünk a jelenlegi hirdetési palettán, milyen ingatlanokat kínál a piac ebben a témában.

1. Kiváló befektetés ez a krisztinavárosi art deco lakás

A Budapest Art Deco Walking Guideba is bekerült az az I. kerületi ház, amelyben most eladóvá vált egy 129 négyzetméteres, 5 szobát magába foglaló polgári lakás. A nem mindennapi hangulatú terekhez, amilyen pl. a fürdőszoba, még egy kuriózum társul. Belvárosi nagypolgári lakásoknál ritka, de erre az ingatlanra igaz: két erkélye is van. Ami a lakást illeti: a bejárati ajtók cseréje történt meg, és hangszigetelést is kapott, így a forgalmas tér közelében is teljes nyugalom garantált. Az ingatlan fantázia szerint csinosítható, modernizálható, illetve mérete és elosztása alapján akár két lakásra szét is választható, hogy két generáció lakhasson itt, vagy a jó elhelyezkedést kihasználva duplán legyen kiadható.

2. Ha art deco, nem feltétlenül Budapest

Kecskemétre ugrunk át, ahol a Domb lakópark 2018-ban épült lakását mutatjuk meg. A kétszintes ház első emeletén elterülő 90 négyzetméteres ingatlan art deco bútorozást kapott, amellyel különlegesen elegáns hangulatot adtak tulajdonosai a tereknek. A kertre néző ablakok teljesítik ki a stílust, és ügyesen vegyítették olyan modern elemekkel, mint a klímaberendezések, de helyet kapott a nappaliban egy klasszikus korokat idéző látványkandalló is. A hálószoba különlegessége a piano, amelyen már halljuk is felcsendülni a romantikus francia sanzonokat.

3. Eredeti olasz art deco berendezés kint és bent

Nem csak a lakás, de a vadonatúj eredeti olasz magasfényű art deco bútorok is eladók ebben az ingatlanban. A főzőszigetbe azonnal beleszeret, aki gyakran főzöcskézik, de a többi helyiség berendezése is ámulatba ejtő. Az olasz bútorok sora a teraszon is folytatódik, ahol rattan ülőgarnitúra adja a lakók kényelmét.

4. Városligeti idill

Lüktető nagyváros és zöldövezeti nyugalom… itt együtt megkaphatod mindkettőt. A klasszikus épület klasszikus lakása nem éppen hétköznapi formájú és a berendezése sem tekinthető mindennapos, unalmas látványnak. Itt egyszerre kapott helyet Frida Kahlo a falon és marhabőr a padlón, egy kiszuperált orvosi szekrényből vált a nappali bárszekrénye, és gyakorlatilag elmondható, ebben az otthonban a titok a részletekben rejlik. Minden centiméter ügyesen kitalált, mégis laza egyszerűséggel megvalósított. Művészek, dizájnérzékeny párok vagy üzletemberek számára tökéletes választás lehet.

5. Elegáns lakás a Széll Kálmán tér közelében

Art deco házban keres új tulajdonost ez az elegánsan felújított, egységes hangulatot árasztó otthon. Akárcsak egy penthouse lakás esetében, itt is a liftből szinte azonnal a lakásba érkezünk, és ez azt is jelenti, hogy ezen a szinten nincsenek szomszédok. Diszkrét, intim otthona lehet nem csak egy fiatal párnak, de akár egy családnak is, hiszen 3 tágas szoba áll rendelkezésre. A lakás mindössze pár perces sétára található a Dunától és a Széll Kálmán tértől is, tökéletes közlekedés és rengeteg választható szolgáltató és üzlet szomszédságában. A Vár és a turistanegyed sincs messze, tehát ha nincs egy teljes napod kirándulni, akkor is el tudsz tölteni sétálással egy rövid időt a közeli hangulatos utcákban.

5+1 Angyalföldön angyali otthon

Maximális luxus és elegáns art deco berendezés jellemzi ezt a XIII. kerületi lakást. A minőségre itt biztosan nem lehet panasz. Belsőépítész tervezte a penthouse lakás belső tereit, de az ámulatba ejtő stílus a falaknál nem ér véget. A hatalmas, diszkréciót nyújtó terasz felér egy fél wellness szállodai kerttel. Itt aztán nincs az a stressz, amit ne tudna kipihenni, aki beköltözik.