5+1 cserépkályhás otthon

Lakás 2022-09-19

A cserépkályha az egyik legtermészetesebb fűtési rendszer, népszerűsége pedig több okból is töretlennek tűnik. Mivel nagyon szép darabok is készülnek belőle, sokféle stílusú otthonnak lehet nem csak központi hőforrása, de lakberendezési szempontból dísze is. Meglehetősen hatékony, hiszen a befűtés után akár napokig sugározza a hőt és melegen tartja a lakrészt. Szubjektív listánban 5+1 kényelmes, meleg otthont mutatunk, amikben gyönyörű cserépkályhák emelik nem csak a hőfokot, hanem a hangulatot is.

Egy csipet Toscana Pécsett: házi könyvtár, perzsaszőnyeg, cserépkályha

Ez nem is ház, inkább egy birtok, ahova bizonyára sokan vágynának költözni. Nehéz elhinni, de igaz, hogy a belvárostól mindössze néhány percnyi autóútra található. A mediterrán stílusú épület a hatalmas zöld területtel körbeölelve, a nagy belmagasság adta lehetőségekkel egészen különleges hangulatot ad a háznak. Ritkán látunk amerikai konyhás, polgári berendezésű nappalit, amelyet felülről és körbe is egy könyvtárszoba ölel. Az enteriőr ékköve pedig az egyedi készítésű, fatüzelésű cserépkályha, amelynek hője a padlófűtést egészíti ki.

Ámulatba ejtő, egyedi otthon

Ez a kétszintes családi ház Mosonmagyaróvártól 5 kilométerre, Máriakálnokon helyezkedik el. 1992-ben épült, azóta pedig több felújítást is végeztek rajta. 200 négyzetméteren mindössze 3 szoba terül el, tehát a terek kicsit sem szűkösek. Minden helyiség kialakítása egyedi, a mediterrán világot idézi, de egy csipet Ázsia is keveredik bele, egyáltalán nem megbontva a harmóniát. Az otthon melegét cserépkályha, kandalló és gáz-cirkó fűtés együttese biztosítja.

Télen is a Balatonnál

Ez a minőségi alapanyagokkal nemrégiben felújított ház is új lakóit várja. A Balatonalmádi Öreghegyen található örökpanorámás ház szinte minden helyiségből, és még az udvarról is látható a Balaton, közel a stand is, így nyáron igazi nyaralásérzést biztosít. A téli, bekuckózós időszakban sem kell unalomtól és a rossz időjárástól tartani. Az utcán télen is könnyű közlekedni, a ház pedig abszolút téliesített, a megfelelő hőérzet biztosításáról gázfűtés radiátorok gondoskodnak, amit egy nagyon szép, néhány éve telepített cserépkályha egészít ki.

Finn kályhás nappali Pestlőrincen

Pestlőrinc Szent Imre kertvárosban várja új tulajdonosát ez az ikerház-fél. Hatalmas ablakai sok természetes fényt engednek be a terekbe, nyáron ezért a nap melegíti fel a nappalit, télen viszont összetett fűtési rendszerrel tartható fenn a megfelelő hőmérséklet. A finn kályha a lakberendezés egyik központi látványeleme is, és még sütőtere is van. A kályha mellett gáz-cirkó és padlófűtés gondoskodik a melegről. Az emeleti fürdőszoba padlófűtéses, a három szobában pedig radiátor osztja el a hőt. A rezsi kimondottan alacsonyan tartható.

Klasszikus, de modern, nádtetős parasztház

Nádtető, tornác, terméskő. A Balaton északi-partján, Lovason áll ez a műemlék jellegű parasztház, amely akár 2 generációs otthonná is alakítható a tetőtér beépítésével. A 4 szobás ház jelenleg is két lakrészre van osztva, közöttük pedig egy borospince helyezkedik el. A belső terek egyik meghatározó eleme a mentazöld cserépkályha, amelyet elektromos fűtés egészít ki. A felújítás folyamán modern hőszigetelő és fűtési megoldásokat építettek az egyébként klasszikus parasztházba, a végeredmény pedig egy igen vonzó, de nem hivalkodó családi otthon lett.

Kertes házas övezet, de közel a városi élet lüktetése is

Ez a XV. kerületi családi ház szinte teljes körű felújításon van túl, és jelenleg új beköltöző családot keres. Az ingatlanban a fűtésért és meleg vízért kombi cirkó kazán felelős, kiegészítésül pedig a falba beépített cserépkályha szolgál. Mivel több helyiség közé helyezték el és építették a falba, praktikus, hiszen ezeknek a szobáknak a hőmérsékletéhez sokat hozzáad.

Partnereink