Nyári napok medencés házakból: 5+1 eladó medencés ház

A nyári hónapokban, amikor sorra dőlnek meg az évszázados melegrekordok, felértékelődnek azok az ingatlanok, amelyekben hűsölésre is van lehetőség. Legyen az egy nagyon hatékony árnyékoló vagy hűtőrendszer, vagy a házból néhány lépéssel elérhető medence.  Az ilyen „extrák” bizony megnövelhetik az eladó ingatlanok piaci értékét.

Nézzük meg az aktuális kínálatot,  milyen lehetőségeink vannak, ha kimondottan medencés házat szeretnénk venni!

Masszírozós medencés álomotthon Hatvanban

Ez a 2021-ben épült, gyönyörűen berendezett családi ház például olyan medencét kapott, amely ugyan a kertben van, de fűtött, ezért a hűvösebb időjárás beálltával sem kell azonnal lemondani használatáról. Lehet benne ülni vagy úszni, illetve a hátmasszírozó funkciónak köszönhetően a napi stressz és kellemetlen testérzetek is levezethetők itt. A 135 centiméteres vízmélység ideális, hiszen úszásra is remek, de a gyerekek lába is leér. Éjszakai világításának köszönhetően hangulatos dísze a kertnek, és sötétedés utáni fürdőzésre is kiváló.

Vízforgatós medencében hűsölhetünk Rákoscsabán

Rákoscsabán is medencében hűtheti le magát, aki a forró nyári nappalokat home office-ban tölti. A rendezett ház egy gyönyörű növényzettel beültetett kerttel és egy vízforgatós medencével csalogatja új lakóit. A ház nem mellesleg Rákoscsabán, természetvédelmi terület közelében található. A házban hűsölni egyébként a borospincében is lehet. A hidegebb, téli hónapokban pedig a hangulatos télikert teszi otthonossá az ingatlant.

Két lakás, egy medence

Az üllői Sportliget lakóparkban két apartman vár új lakókra. A két külön ingatlannak két külön kertje van, de egy közös terasza és medencéje. Ha több generáció vagy rokonok költöznek be, együtt is használhatják, ha azonban úgy döntenek, akár tartozhat később az egyik ingatlanhoz is a terasz és a medence. A telek nagy részét magas sövények határolják diszkrét teret biztosítva a lakóknak. A terasz és a medence környéke pedig ugyanúgy, ahogy a kocsibeálló is, egyedi famintás térkövet kapott burkolatként.

Finn szaunás rönkház a medencés kert végében

Kívül vöröstéglás, belül klasszikus, polgári hangulatú ez a mezőtúri ház, amelynek minden zegét-zugát alaposan kigondolta a tervezője. A ház kertjét gyönyörű medence is ékesíti. A telek végében egy finn rönkház áll, amely fürdőszobával, finn szaunával, konyhával lakható elvonulóhely is egyben. Rendkívül hangulatos, pihentető kis lak, amelyet üvegház és különleges növények tesznek még egyedibbé.

A családi házról sok részletet el lehetne mesélni, de talán a legfontosabb, hogy egy komplett irodát is berendeztek benne, így otthonról dolgozóknak békés környezetet nyújt a munkavégzéshez.

Nyaralós életérzés Pesterzsébeten

Budapest XX. kerületében is találni hangulatos medencés házakat. A minőségi kivitelezés, a fővárosból kiszakadós atmoszféra és az energiatakarékos technológia együtt adja ennek a 3 szobás ingatlannak a varázsát. Az árnyékolt, térköves gépkocsibeállótól a kertben kiépített úszómedencéig, valamint a kert végében található fedett, nyári konyha kialakításáért kiáltó helytől a zárható sufniig tényleg minden rendelkezésre áll a békés hétköznapokhoz. A medence ráadásul 160 centiméter mély, így nem csak egy gyors, hűsítő pancsolásra, hanem úszni is kiváló.

Szent Imre-kertváros is várja a csobbanni vágyó lakókat

Egy másik pesti kerületben is új tulajdonosra vár egy kétszintes, szépen felújított ház. A négyszobás, tágas és világos helyiségekkel teli ingatlan egy közepes méretű család kényelmes otthonává válhat. Egy ikerház feléről van szó, amely ugyanakkor külön helyrajzi számmal rendelkezik. A nyári hónapokban a csúsztatható tetővel védett medence hűsíti az itt élőket. A víz megfelelő hőmérsékletét hőszivattyú garantálja, nem kell várni, amíg a nap felmelegíti. Nem lehet szó nélkül elmenni a gyönyörű emeleti terasz mellett sem, amely a gondozott kertre és a medencére nyújt kilátást. Ideális helyszín a reggeli kávézásokhoz vagy a nyáresti könnyű vacsorák elfogyasztásához egy-egy pohár borral.