5+1 eladó osztatlan közös tulajdonú ingatlan

Ikerházak, nagyobb területű telkek, de akár mezőgazdasági területek esetén is gyakori, hogy a tulajdonjog nem egyetlen személyt illet meg. Ezt osztatlan közös tulajdonú ingatlannak nevezik, s a tulajdonosainak száma akár több tucat is lehet. A használat során felmerülő problémák kiküszöbölésére megosztási szerződést szoktak kötni a tulajdonosok, így könnyebb vele az élet, vagy akár a hitelfelvétel is. 

Körülnéztünk a futó hirdetések között, így mutatunk 5+1 olyan ingatlant, amelyet ebben a kategóriában kínálnak.

Kertkapcsolat és panoráma

Minden család álma lehet ez a kertkapcsolatos, panorámás ikerház az ürömi Rókahegyen, amelyben ráadásul dupla fürdőszoba szolgálja a kényelmet és a reggeli gyors elkészülést. Az ingatlanhoz tartozó telekrész osztatlan közös tulajdonban van, környezetét új építésű családi házak és természetvédelmi terület alkotja. Itt nem kell messzire menni, ha kirándulóhelyet keres a család.

Felújítás után a magazinok lapjaira

Lakberendezési magazinokba illő enteriőrökkel várja új lakóit ez a teraszos családi ház. A telken két, egymástól kerítéssel elválasztott ingatlan áll, a diszkrét kert garantált. Ez a ház is osztatlan közös tulajdonú telken áll, de bátran vásárolható, hiszen a vitás kérdések elkerülését megosztási szerződéssel oldották meg a tulajdonosok.

Miskolctapolcán, erdő szomszédságában

A panorámás miskolctapolcai utca egyik családi háza igazából egy ikerház fél. Nagy telken, teljesen felújított állapotban keresi új gazdáját. A ház lakhatásra alkalmas területe a tetőtérben tovább bővíthető. Az osztatlan közös tulajdonú telken ügyvédi segítséggel megosztották a használati jogot, és fizikailag is két részre bontották a területet a tulajdonosok.

Gyönyörű diósdi családi ház

Diósd az egyik legfelkapottabb hely az agglomerációban, ez a szépen felújított ház a Sashegy részen áll. A tágas terek és a kellemes atmoszféra tökéletes otthonná teszik azok számára, akik szeretik élvezni a napfényt és a kényelmet. Az ingatlanra hitel is felvehető annak ellenére, hogy osztatlan közös tulajdont képez. Ügyvéd által ellenjegyzett használati megosztási megállapodás támogatja a vitás kérdések megelőzését.

Budapesten is nyugodt kertesben

A XVIII. kerületi Gloriett-telepen eladó 64 négyzetméteres házrész szintén megosztási szerződéssel rendelkezik. A két szoba jelenleg egymásból nyílik, de a hátsó akár két félszobára is átalakítható. A fedett gépkocsibeálló, az elektromosan nyíló kapu és a kerti tároló olyan pluszok, amelyek a kényelmet és a biztonságérzetet növelik.

Belső kétszintes ház Szegeden

Dorozsma városrész csendes utcájában, közel a városközponthoz várja új beköltözőit ez a csinosan felújított, belső kétszintes ház. Az ingatlan osztatlan közös tulajdonú, megosztási tervvel azonban elébe mentek az esetleges későbbi nehézségeknek.