5 bámulatos tanya, ahol magad mögött hagyhatod a városi nyüzsgést

Egyre több ember dönt úgy megunva a városi életet, a szmogot, a nyüzsgést, hogy természetközeli helyre költözik. Motivációjuk lehet a környezetvédelem, az önellátás elsajátítása, a jó levegő és a stresszmentes környezet is. Ha te is arra vágysz, hogy vágni lehessen a csendet, és szüretelhess hozzá egy kis hajnali harmatot madárfüttyel kiegészítve, akkor eláruljuk, egy tanyára van szükséged. Igazi rehabilitáció lehet, amelyet receptre kellene felírni a nagyváros villamoscsikorgásra ébredő, a szombatot esküvői dudálás nélkül elképzelni sem tudó lakóinak.

Eladó tanya Kiskunhalason

A vidéki romantika iránti vonzódás alapvető szinte minden érző léleknek, mégis nehezen indulunk neki, ha megszoktuk, hogy bármeddig folyathatjuk a panelban a meleg vizet, sosem fogy el, mellette pedig hasít az internet. A legtöbben azonban mégis kipróbálnák a tanyavilágot, ha igényesen kialakított, kényelmi funkciókkal szolgálna. Ezek a szempontok mind érvényesülnek ebben az eladásra kínált kiskunhalasi házban, amely két vendégháznyi „oldalbordájával” és közel 4400 négyzetméteres telkével igazi ranchként funkcionálhat. Nagy családnak, több generáció együttélésére remek hely.

Tanyából luxus családi ház

Ha el tudod képzelni, hogy egy luxus minőségben kialakított, medencés házban élj, miközben mezőgazdasági terület vesz körbe gyümölcsössel, fóliasátrakkal, állattenyésztésre és önellátó gazdálkodásra alkalmas földdel, akkor talán épp most találod meg álomotthonodat. Debrecen vonzáskörzetében óriási, több mint 23000 négyzetméteres telken teljesedhetsz ki, amelyen egy saját horgásztó is található. Ráadásul a tó vizéből megoldott a növények öntözése is.

Takaros kis tanya Halásztelken

Ez a szépen rendben tartott tanyasi ház és a hozzá tartozó, majdnem 5000 négyzetméteres telek szeretne még hasznos lenni valakinek. Halásztelken, Budapesttől szinte karnyújtásnyira található. A telken fúrt kút és egy mesterséges kialakítású halastó is helyet kapott, de a mezőgazdasági munkák szolgálatáért több tárolóhelyiség, fedett terasz és irodának használható tér is rendelkezésre áll.

Különleges XXI. századi modern kúria

Íme egy csipetnyi, vagy inkább péklapátnyi provance-i hangulat. Az elegáns, harmóniát sugárzó, modern városi és régies, falusias elemeket ötvöző tanyakúria karámokkal, ólakkal, saját kifutóval rendelkezik. Fogadókész tehát a lovas illetve állattenyésztésben gondolkodó ideköltözőkre. Az amúgy sem kis területű birtok még a szomszédos szántóföld megvásárlásával tovább bővíthető, ha az új tulajdonos igazi családi nagybirtokban gondolkodik. A domaszéki tanya mindössze 10 kilométerre van Szegedtől, így ha akarjuk, a nyüzsgéstől távoli, nyugodt sziget lehet, de bármikor hamar elérhető, ami a nagyvárosi létből hiányzik.

2004-ben épült hartai tanya

Szintén új tulajdonost keres ez a Harta külterületén található, 196 négyzetméteres, nagyon jó állapotnak örvendő tanya 5,2 hektáros területtel. Jelenleg is üzemelő gyümölcsös mezőgazdasági vállalkozás székhelye ez a látványos épület és a környezete. Tárolóhelyiségek, ólak, fúrt kút, és egy lakhatásra alkalmas 45 négyzetméteres melléképület is tartozik hozzá – így teljes a tanyaélet. A mezőgazdasági vagy önellátás területén álmodott jövődet itt el is kezdheted megvalósítani.