5 bámulatos vályogház

„Nád a házam teteje…”

Sülysápon egyedileg tervezett és kivitelezett vályogfalú ház várja új tulajdonosát. A romantikus, fecskeváró hangulat adott, már csak azokra van szükség, akik mindezt értékelni tudják. A hangulathoz ráadásul a látszógerendás födém és a rusztikus stílus is hozzájárul. A megfelelő hőmérsékletet a belső terekben a remek hőszigetelés és a cserépkályha együtt garantálja.

Mesés vályogház Kazincbarcikán

A ház 4 éve esett át felújításon, és némi átalakításon. Falazata vályogból és téglából épült, nagyon jó állapotú. Az átalakítás során a régi elemek és anyagok mellé modernek is érkeztek a házba, így lett lapradiátoros a fűtés, illetve így kapott a ház korszerű nyílászárókat is.

Romantikus sváb parasztház a budai agglomerációban

Vályogból és kőből épült ez a gyönyörű helyen, a Budai hegyek lábánál található családi ház. Közel a fővárosi nyüzsgés, az áruházak, éttermek, de a budakeszi nyugalmat is érdemes kiélvezni. Az első ránézésre is feltűnően rendezett, gondozott ingatlan 2005-ben kapott teljeskörű felújítást. Ekkor két külön bejáratú lakásra osztották a házat, de könnyen újra összenyitható, ha az új tulajdonosnak arra lenne igénye. Így két kisebb család vagy egy nagy család számára is ideális.

Közel a Duna-parthoz

Szigethalom a Csepel-sziget egyik felkapott települése. Népszerűségét az adhatja, hogy nem csak a Duna-part, de a főváros is közel esik hozzá, mégis kisvárosias, nyugodt környezetben töltheti napjait az, aki itt lakik. A meghirdetett ingatlan tulajdonképpen három különálló házat foglal magában egy közös, 5800 négyzetméteres telken. Építésükhöz tégla mellett vályogot is alkalmaztak. Több generáció közös, ám mégis szeparált együttélésére is alkalmas, de akár baráti társaságok vagy nagycsaládosok is megtalálhatják itt új otthonukat.

Ilyet talán még nem is láttál

A fotókra pillantva azonnal érezzük, hogy zajlik az élet. Minden kép tele van apró, felfedezendő részletekkel. Paraszti munkaeszközök, népi bútorok, edények… A sok-sok tárgy felhalmozásának oka, hogy az épület jelenleg is működő múzeum. A rakott vályogfalú parasztház 1856-ban épült Mózsi-féle ház tipikus hármas elosztással (szoba, konyha, kamra). A homlokzaton kék kun népi motívum díszeleg. A tető nádfedelét a századfordulón cserélték cserépre, majd 2017-ben a teljes épületet felújították.