5 barokk stílusú ingatlan

Patinás otthon, barokk épület a fővárosi diplomatanegyedben

Ennek a Külső-Terézvárosban, a diplomatanegyedben található lakásnak még meg sem nyílt az ajtaja, már a lépcsőházába beleszerethetünk. A bírói villalakást magában rejtő ház az 1890-es években épült, barokk stílusban, kiemelkedő homlokzati elemekkel. Atmoszférája egészen különleges, egyfajta időutazásra visz minket, XXI. századi embereket. A ház mindössze 5 lakásból áll, kertje gondozott, de a közelben található a Városliget is a Széchenyi Fürdővel vagy a Vajdahunyad Várával.

Színházi művészbejáróra néző ablakok, bohém barokk lakberendezés

Teljes barokk stílusú berendezésével együtt eladó ez a gyönyörű, belvárosi lakás. Az ingatlan az Operett Színház és a Kálmán Imre Teátrum közelében található, eleve nagypolgári környezetben, de a nemrég lezajlott felújításkor ezt a hangulatot a belső terekre is átvitte a tervező. A bársony falikárpit, az antik cserépkályha és az eklektikusan, de számos barokk stílusjegy különleges otthonná varázsolja az ingatlant.

Barokk tanya Ladánybenén

Ezt a fővárostól 60 kilométerre fekvő kúriát 1850 körül építették, 2005-ben pedig felújították. 4 nagyméretű, hajópadlós szoba őrzi a barokk kor hangulatát. A felújításnál fontos szempont volt a barokkos jelleg megőrzése, a kúria eredeti arculatának megtartása. A belső elosztáson sem változtattak, ugyanolyan, mint ahogy az 1850-es években megépítették. A lakrész a térségben egyedülálló gipsz díszítéseket is kapott, a színek, a monumentális díszítések mind a kor jellegzetességeit hangsúlyozzák. A 6000 négyzetméteres telket fenyőerdő szegélyezi, a Kunsági Nemzeti Park igazi nyugodt, városi zajtól távoli atmoszférát teremt az itt élők számára.

Gyönyörű lakás egy remek állapotú termálvizes nagykörúti házban

Ilyen az, amikor a barokk bútorzat és a modern gépesítéssel ellátott konyha tökéletesen egymásba karol. A nyílászárók restauráláson estek át, az ingatlan felújítása 2018-ban zárult le. Nem csak a bútorzat és a falak díszítettsége ad különleges hangulatot ennek a lakásnak, hanem az is, hogy a ház egy termálforrásra épült (1896-ban), és ez a termálvíz látja egy az alagsori spa medencéit.

Az antik hangulat találkozása a modernnel

Ez a hatalmas, belső kétszintes budapesti lakás várja a múltat és a jelen értékeit is megbecsülő új tulajdonosát. Remek lehetőség ez annak, aki a patinás falak közt ügyes lakberendezői segítséggel kihasználná a nagy tér és a barokk stílusú épület adottságait. A lakáshoz tartozó teraszt sem kicsi, 100 négyzetméter, felújítása, kialakítása még az új tulajdonos fantáziájára vár.