5 eladó Bauhaus stílusú ingatlan

Magyarországra a Bauhaus építészeti stílus az 1930 évekre érkezett meg. Az akkor épült villaépületek, lakóházak közül jó néhány értő kezekbe került, és a felújításuknál is fő szempont volt a korhű anyagok, stíluselemek használata, miközben természetesen a korral és a fejlődéssel is haladni kellett, különösen a gépészet terén. Mai válogatásunkban az aktuális ingatlanhirdetések közül Bauhaus épületeket csipegettünk ki.

Bauhaus lakóház a Szent István Parknál

Budapest egyik legimpozánsabb környékén, a Szent István Park közelében 33 négyzetméteres, gyönyörűen felújított ékszerdoboz várja, hogy valaki beleszeressen. Az ötödik emeleten, déli tájolású ablakokkal nem lesz gond a természetes fénnyel, napos, világos otthon válhat belőle. Mi kell ehhez? Mivel a lakás modern felújítást és igényes berendezést kapott, a bútorok pedig benne maradhatnak, ha a tulajdonossal a vevő külön megegyezik, tulajdonképpen csak az hiányzik, hogy egy vagy két lakója élettel töltse be a tereket.

Bauhaus zöldövezeti, ősfás környezetben

A BAH csomóponttól nem messze, a Sashegy kertes házas részén keresi új tulajdonosát egy 1935-ben épült lakás. Az ingatlan magasföldszinti, és érdekességeinek egyike, hogy két külön bejárata van, a 100 négyzetméter alapterület kétfelé tagolható, így két lakásként vagy irodaként is funkcionálhat. A lakás elhelyezkedése több funkcióra is lehetőséget ad. Válhat belőle saját családi otthon, de ki is adható lakásnak vagy akár irodának is.

A belváros szívében

Budapest legközpontibb részén, a Bástya utcában áll ez az 1937-ben épült Bauhaus stílusú ház. Közel a Kálvin tér és az egyetemek, a jó lokációnak köszönhetően nem csak saját lakás céljára, hanem befektetésnek is jó választás itt lakást vásárolni. A korabeli épületben a nappali plusz 3 szobás polgári lakás nemrég teljes felújítást kapott, így költeni rá már aligha kell.

Manzárderélyes Bauhaus Újlipótvárosban

Ebben a házban a legfelső emeleti, korábban nem lakásként funkcionáló helyiségekből lett lakóingatlan. A klímától a korszerű nyílászárókon át az egyedi, gépesített konyháig mindenre kiterjedt a felújítás. A rezsi és a közös költség is alacsony, így ide tényleg csak beköltözni kell.

Elegáns környezet, nagypolgári lakás

A Pasaréti út szebbnél szebb ingatlanokkal van tele. Ha csak arra sétálunk egy vasárnap délután, akkor is elámulunk, és a legtöbbünkben felmerül, milyen kellemes is lehet itt lakni. Most valósággá válhat ez az álom. Bauhaus stílusú épületben, 2. emeleten, erkélyes lakás várja új lakóit. Az 1930-ban épült házban 8 lakás található. Az eladásra kínált ingatlan 2013-ban esett át felújításon, 2021-ben pedig új kondenzációs cirkó kazánt is kapott. A közeli parkok, sétáló- és kirándulóhelyek, az elegáns éttermek és cukrászdák magas életminőséget biztosítanak, de a közlekedési csomópontok sincsenek távol.