5 eladó ház hazánk gyönyörű borvidékein

Hőszivattyús otthon a tolnai borvidéken

Pakson áll ez a modernitást és a falusi környezetet remekül ötvöző külsővel és belsővel rendelkező ház. 2020-ban épült, újnak számít, és ezt az érzetet erősíti a luxus komfort és a modern, hőszivattyús fűtésrendszer, ami a kedvező rezsiköltségek szempontjából hatalmas előny. A ház fedett, nagy méretű teraszán jakuzzi is elfér – ki ne szürcsölgetne itt a nyárvégi naplementében egy finom fehérbort a kedvesével vagy a barátaival beszélgetve!? Erdővel határos a hatalmas telek, amelyen akár saját kis erdőt, akár konyhakertet, vagy gyümölcsöst is kialakíthatsz. Hangulatra és látványra azt hinnénk, külterületen járunk, pedig a ház belterülethez tartozik, így a hitelezési, támogatási feltételek is kedvezőek rá.

Ahol az egri bikavér fakad…

Nem kevésbé kedvelt az egri borvidék sem, amely nem csak zamatos szőlőiről és a belőlük készült italokról, hanem a gyönyörű tájairól és a történelmi helyszíneiről is ismert. Eger egy fogalom, egy semmivel sem összetéveszthető hangulat, itt élni az év valamennyi napján pedig életstílus. Ebben a háromszobás, 129 négyzetméteres sorházi ingatlanban például egészen biztosan sok család szívesen lakna.  A nemrég, igényes anyagokkal, teljes körűen felújított ingatlan új, gépesített konyhával, valamint a rezsi csökkentése érdekében napelemmel lett felszerelve. Babát váró pároknak, kisgyerekes családoknak ideális otthon.

Borvidék és 2002 óta a világörökség része

Melyik településre gondolunk? Sátoraljaújhelyről van szó, amelynek belvárosa ugyan már beépült és kevésbé idézi a szőlős hegyek hangulatát, ám azért lehet még olyan ingatlanra bukkanni, amely kapcsolódik a borok szeretetéhez. Ez a családi ház kimondottan ilyen, az ingatlan alatt kétszintes pince garantálja a palackok megfelelő hőmérsékleten való tárolását, valamint a lakószinteket körbejáró nap és az ablakokon beáramló természetes napfény is a szőlőbirtokokat idézi. Kuriózum még, hogy az udvaron álló 20 négyzetméteres épületben műhely, raktár vagy iroda is kialakítható, így akár borászvállalkozáshoz is megfelelő környezet lehet.

Egyszerű, de nagyszerű otthon Mádon

Mád a furmintból és hárslevelűből készült száraz borokról ismert település, ahova sok turista érkezik egy néhány napos borkóstoló túrára. A táj szépsége viszont olyan adalék a finom ízekhez, amelyet egyetlen itt megszállt vendég sem felejt el. Elképzelhető akkor, hogy milyen csodálatos lehet minden nap itt ébredni, látni a hegyek mögül felbukkanó napot, és borozni egy jót a naplementében. Ebben a mádi házban a csendre, nyugalomra és a természet közelségére vágyók találhatják meg a számításukat. A kert színes és változatos madár- és növényvilágnak otthona. Több mint egy tucat különböző madárfaj lakja, és frissen ültettek bele gyümölcsfákat, valamint hársfát és diófát is. A színes, illatos virágok tovább emelik a hely hangulatát kora tavasztól ősz végéig.

Nagyvároshoz közel, szőlőhegyek ölelésében

Ez a 2017-ben teljesen felújított családi ház a Szekszárd Szőlőhegy Tótvölgyben fekszik. Kevés ingatlanhoz tartozik ilyen páratlanul szép örökpanoráma, de maga a ház is remek állapotban várja új lakóit. A lakóépületen kívül egy feldolgozó vagy pihenő épület is tartozik a telekhez, amely pincéje akár borok tárolására is használható. A lakóház belső kialakítás és berendezés a tulajdonos kreativitását dicséri, igazi otthonos, meleg lak lett belőle kisgyerekes családok számára is.