5 eladó ingatlan az UNESCO Világörökségi helyszínein

Mi az, ami világszinten egyedi és elismert, amit átjár a történelmi hangulat vagy épp különleges természeti érték, netán megbecsült részét képezik hagyományainknak? Igen, ez az ENSZ által alapított UNESCO Világörökségi helyszíneinek közös ismérve. Méltán büszkék lehetünk arra, hogy ilyenből Magyarországon is van jó néhány: Hollókő, Budapesten a Várnegyed, a Duna-partok és az Andrássy út, az Aggteleki-karszt barlangjai, a Pannonhalmi Bencés Főapátság, a Hortobágyi Nemzeti Park, a pécsi ókeresztény sírkamrák, a Fertő-tó és környezete, valamint a Tokaji borvidék. Az itt vásárolt ingatlannal mi is részesei lehetünk ennek a megbecsülésnek, és fontos kiemelni az időtállóság szempontjából, hogy ezeknek az értékeknek (és védőzónájuknak) megóvására az állam garanciát is vállalt.

Világörökség? Akkor Andrássy út

Valamiért a magyar emberek elsőként az Andrássy útra gondolnak, amikor a Világörökség hazai vonatkozásai kerülnek szóba. A budapesti sugárút a turisták és az itt élők méltán kedvelt sétálóhelye, de ide összpontosulnak a dizájnerboltok, a világ nagy divatházainak butikjai és a Párizsi hangulatot idéző kávéházak is. Igazi kuriózum, ha valaki itt lakhat.

Gyönyörű otthon a Budai Várban

Szintén a Világörökség magyar helyszíneinek egyike a Budai Várnegyed. Az itt úriasan végighúzódó Úri utca több eladó ingatlant is kínál, többek között ezt a csinos, modern szépséget. Extra kuriózum, hogy szuterén lakásként bizonyítja, az utcaszint alatt is lehet a város felett élni, és nem is akárhogyan. Az épület egyébként közel 300 éves, a Pejacevich család villája volt. Az épület felújításakor, átépítésekor nem spóroltak a pénzzel és a precizitással, és egy igazi Vár-hangulatú álomház lett belőle. A benne lévő, új tulajdonost kereső lakásban a modern elemek az antik faldarabokkal keverednek, a boltíves mennyezet pedig egészen különleges hatást kölcsönöz ennek az otthonnak.

Pécsett is szép az élet

A pécsi ókeresztény sírkamrákra néző ingatlant ugyan nem találtunk, de Pécs kulturális, építészeti és történelmi jelentősége olyan nagy, hogy mindenképpen érdemes felhívnunk rá a figyelmet, milyen kiváltság itt lakni. Nagycsaládosoknak, vagy sok helyiséget kedvelő kisebb családosoknak ajánlott ez a pécsi családi ház. Az épületben 3 külön lakást alakítottak ki, és még a szuterénben is létrehozható valami az új tulajdonos ötletei, igényei alapján.

Alacsony gázfogyasztású családi ház Pécsett

Pécsett a kertvárosban egy másik nagyon szép családi ház is új lakóit keresi. Az újszerű állapotú 4 szobás ház számos extrával felszerelt, és közülük néhány az alacsony fenntartási költségeket és a környezetvédelmet is támogatja. Az ingatlan gázfogyasztása a megszabott átlagos fogyasztás 50 százalékát sem éri el, tehát különösen kedvező.

Szeretnél a Pannonhalmi Bencés Főapátságra néző otthont?

A Pannonhalmi Főapátság alatt, egy közel 6 ezer négyzetméteres telken áll ez a többépületes rezidencia. A főapátságot és környezetét 1996-ban az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította, de a megtisztelő címke nélkül is varázslatos hely. A telek bármely részéről örökpanoráma nyílik a történelmi épületegyüttesre, de itt nincs vége, hiszen a városra, a környező dombokra is csodálatos a panoráma. Ha nyugalomra és szépségre vágysz, itt biztosan megtalálod a számításodat. Felbecsülhetetlen érték a ház teraszán elfogyasztani a reggelit vagy a vacsorát, és gyönyörködni a környékben.