5 eladó ingatlan, melyet egykor grófok laktak

Magyarország gazdag történelme mély nyomokat hagyott az ország tájain, melyek között impozás és elegáns ingatlanok is megtalálhatóak. A grófi rezidenciák, amelyekben egykor a magyar arisztokrácia lakott, olyan építészeti különlegességek, melyek ma is lenyűgözik a lakókat egy időutazás keretében.

Mutatunk 5 olyan ingatlant, ahol a leendő tulajdonosa grófi életmód pompáját élvezheti nap mint nap.

Esterházy József gróf tatai birtoka

A 18. századi Esterházy József gróf egykori birtokán található tatai ingatlan közel fekszik a Tatai várhoz és a varázslatos tóhoz is. Az ház alapterülete 264 négyzetméter, 5 hálószobával, tágas nappalival és modern konyhával rendelkezik. Stílus és elegancia jellemzi az ingatlant. A nappalit egy lenyűgöző kandalló és az eredeti fa gerendázott mennyezet teszi még impozánsabbá. A 1410 négyzetméteres parkosított kert szépen karbantartott és csendes.

Trojkó úrnak villája

Természetesen az Esterházy gróf uradalmi ügyvédjének, Trojkó úrnak a villája sem maradhat ki, melyet 1935-ben építettek. A 266 négyzetméteres ingatlantól néhány lépésre található az Angolkert, a romantikus Cseke-tó, az Öreg-tó, és Tata belvárosa is.

Leányfalui Lamotte villa

Leányfalun, a Duna partján, eladóvá vált a lenyűgöző Lamotte villa! A házat Pogány Móric tervezte dr. Lamotte Károlynak, Budapest egykori alpolgármesterének, a Pesti Magyar Kereskedelmi Bank vezérigazgatójának, a Magyar Országgyűlés Felsőháza tagjának és feleségének, gróf Forgách Eszternek.

Az épület később a Mafilm alkotóházává vált, majd a rendszerváltás után László András tulajdonába került. László András az 1990-es évek elején jelentős felújítást és átalakítást hajtott végre az ingatlanon, ekkor épült az uszoda a főépület mellett. Halála után közel 20 évig üresen állt. Aztán az új tulajdonos tökéletesítette a tradicionális villát.

Vanyarci kúria

Egy olyan történelmi kúriát kínálnak eladásra, amely egyszerre alkalmas önálló gazdálkodásra és vendéglátásra is, hiszen rendelkezik az ehhez szükséges idegenforgalmi engedélyekkel. Különlegességét az emeli ki, hogy számos történelmi személyiség megfordult már itt, többek között Veres Pál és Veres Pálné, Beniczky Hermin Karolina, Mikszáth Kálmán, Szontagh Pál, Kossuth Lajos, gróf Teleki Sándorné, gróf széki Teleki Jozefin, Madách Imre. A gyönyörűen kialakított kert és a több mint 2,5 hektáros karbantartott, bekerített erdő, mind-mind hozzájárulnak a hely egyediségéhez.

Bay család kastélya

Hejőbábán, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az egykor meghatározó Bay család kastélyában kínálnak teljesen felújított, minőségi alapanyagokkal berendezett ingatlant. A nappali és a konyha kellemes hőjét padlófűtés és egy gyönyörű márvány kandalló biztosítja. A luxus életérzést továbbá fokozza egy fedett medence, egy 50 négyzetméteres grillház, két borospince, két fúrt kút, dupla garázs, melynek a tetőtere akár beépíthető, valamint szauna és gardróbszoba is.