5 hangulatos parasztház az ország különböző pontjairól

Rusztikus szépség Dörgicsén

Dörgicse szélén található ez a minden porcikájában újraalkotott, 80 négyzetméteres parasztház. Az ingatlan eredeti kőfalain kívül – amelyek immár 100 évesek – semmi nem maradt meg, azok viszont hűségesen viselik az új tetőzet terhét, még legalább ugyanennyi ideig. A ház elrendezése hagyományos, megjelenését pedig a tradicionális minták alapján alakították ki rendkívüli odafigyeléssel.

Balatoni örökpanoráma Szigligeten

A Balatontól nem messze eladó ez az örökpanorámás birtok. A 2697 négyzetméteres területen két épület kapott helyet, melyek közül a 2005-ben épült ingatlan 340 négyzetméteres alapterülettel rendelkezik, a második épület, mely vendégházként funkcionál, egy 1880-ban épült, gyönyörűen felújított, cserépkályhás, nádtetős parasztház. A főépület három szintből áll, a pinceszinten garázs, wc és egy hangulatos borospince található, az 52 négyzetméteres parasztházban pedig nappali, szoba, konyha és fürdőszoba kapott helyet.

Fiatalos parasztház Gyulakeszin

Gyulakeszin, a Balatontól nem messze eladó ez a 77 négyzetméteres fiatalosan felújított parasztház. Az ingatlan jelenleg vendégházként funkcionál, 2022-ben teljeskörű felújításon esett át, aminek köszönhetően bekerült a Veranda Magazinba és megkapta a 4 csillagot. A praktikus elosztású ingatlanban egy amerikai konyhás nappali, két háló és két fürdő kapott helyet.

Álomszerű boltívek Tiszadadán

Tiszadadán, egy csendes mellékutcában, csupán 300 méterre a Tisza-parti strandtól eladó ez a 150 négyzetméteres, 5 szobás családi ház. A ‘90-es években az alapoktól újjáépített, táj jellegzetes parasztház hangulata páratlan, a nagy belmagasság, a látszó gerendák, és az izgalmas boltívek teszik igazán egyedivé. A nagyméretű ablakoknak köszönhetően fényárban úszó ingatlanhoz tartozik egy jó állapotú pince, egy tágas garázs és egy, akár külön lakrésszé is alakítható nyárikonyha.

Romantikus parasztház ihlette ingatlan Tolmácson

Tolmácson eladó ez a 2015-ben épült, egyedi tervezésű, parasztház ihlette ingatlan. A vendégház külső formájában követi a romantikus parasztház stílusjegyeit, belül a korszerűség kellemes összhangot képez a hagyományos építészeti megoldásokkal. Az ingatlan két lakótérből áll, az alsó lakrész egy meseszép fedett verandáról nyílik, múltidéző hangulatát a fehérre festett falak, a fagerenda mennyezet és a rusztikus enteriőr biztosítja. A fenti lakrész egy kivételesen szépre tervezett, műfűvel ellátott felső kertből nyílik, melynek közepén található egy fedett kerti pavilon hétkenyeres kemencével, tökéletes múltidéző tárgyakkal és fa bútorzattal, melyek a vidéki érzést keltik.