5 különleges ingatlan díjnyertes építészek terveiből

A Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészek alkotásai különleges élményt nyújtanak az ingatlanok szerelmeseinek. Ezek az épületek nem csupán falak és terek, hanem igazi művészeti alkotások, amelyek a lenyűgöző formákkal és egyedi tervezési megoldásokkal emelkednek ki a környezetükből. 

Mutatunk 5 olyan ingatlant, amelyet magyar építészeti díjas építészek álmodtak meg.

Erdőszéli meseház

Nagykovácsin, a Nefelejcs utcában eladó ez a különleges családi ház, mely lenyűgöző panorámával ajándékozza meg tulajdonosát.  A házat dr. Szűcs Endre Ybl-díjas építészmérnök tervezte. A telek közvetlenül határos a Nagyszénás Európa Diplomás természetvédelmi területtel. A 6 szobával rendelkező ingatlan magában foglal egy vendég- vagy dolgozószobát, télikertet, 3 hálószobát, gardróbszobát és galériát. Az eladó ház nem csupán egy egyszerű otthont kínál, hanem egy olyan élményt, mely ötvözi a természet szépségét az építészeti kifinomultsággal.

Luxus a XII. kerületben

Budapest XII. kerületének hegyvidékén található egy csendes utcában ez az ingatlan. Az épület Turi Attila, Kossuth- és Ybl-díjas építész tervei alapján készült el 2009-ben, prémium minőséggel és kertész által tervezett kerttel. A ház igazi luxus a felsőfokon. Megtalálható itt medencetér szaunával, sószobával (sóággyal, sófallal), dobszoba, moziszoba, konditerem, szolárium és húsérlelő, valamint bortárolót, és kívül elhelyezkedő jacuzzit is.

Balaton-felvidék büszkesége

Pécselyen elérhető ez a fantasztikus családi ház, amely 200 éves présház alapokra épült 17 évvel ezelőtt. A tégla ház körpanorámás és téliesített nyaralóként is szolgál. A Balaton-felvidéken a szigorú szabályoknak való megfelelés miatt csak rendkívül szűk körben lehetséges a felújítás vagy az építkezés, amennyiben egyáltalán megengedett. E ház megálmodója és tervezője Anthony Gall ausztrál, Ybl Miklós-díjas építész. A szőlőültetvény olaszrizlinget és királyleánykát is termel.

Különleges építészet Sukorón

Sukorón, a Fő utcában található családi ház örökpanorámát biztosít lakóinak a Velencei-tóra és a hegyekre. Az ingatlant Zsigmond László, Ybl Miklós-díjas építész tervezte, melyben Anton Gaudi építészeti stílusa is visszaköszön a ház külső és belső tereiben egyaránt. Az épület természetes anyagokból készült, mint például agyag, tölgyfa, mész, kerámia, tégla és a nádtető, melynek héjazata és formája igazi ritkaság.

Tó az ingatlanod előtt

Pátyon, a budai agglomerációban, eladó egy villa jellegű családi ház, amelyet Makovecz Imre, Kossuth- és Ybl Miklós-díjas magyar építész tervezett. A 2007-ben épült impozáns U alakú épület egy 6500 négyzetméteres telken fekszik, melyet fasor ölel körbe. Az épületben tapasztalható kiemelkedő minőségű kivitelezés és rendkívüli egyedi megoldások teremtenek  kimagasló atmoszférát.