5 meseszép eladó kastély

Ne maradj Tétlen! 

A téti kastély 1904-1905 között épült „Neo Tudor” stílusban. Az elmúlt évtizedekben felújítási és helyreállítási munkálatokat végeztek rajta, így máig őrzi a késő gótika és a reneszánsz elemeit, és a homlokzati szobrok, a tető és a közműhálózat felújítását sem hagyták ki. A felújítás ugyan moderinzálást és belső átépítést is jelentett, de gondosan ügyeltek arra, hogy a kastély megtartsa korhű jellegét és értékeit. A jelenleg kastélyszállóként funkcionáló épületben modern elemek, luxusigényeket kielégítő berendezések és szolgáltatások kaptak helyet. Ilyen többek között a wellness részleg szaunával és jakuzzival, a feszített víztükrű medence. A pihenés és a feltöltődés azonban nem csak ezektől várható, hiszen a kastély épületét körülöleli a 24 hektáros park erdővel, gyümölcsfákkal, valamint a kertben a minigolf pályától a játszótérig számos szórakozási lehetőség közül is választhatunk.

Kunbaracsi kastélyépület: harmónia, szépség és tradíció

Az épület első része 1700-ban készült el, majd 1873-ra kapott bővítést. Később, az 1920-as évekre átalakították, 2000-ben, majd 2010-ben pedig komoly felújítása zajlott, amely során további szobákat, medencét, fürdőházat és fitness-termet alakítottak ki benne. A gyönyörű kastély most mai formájában, klasszikus értékeivel új tulajdonost keres. Az épület egyik kuriózuma a korhű lovagterem, amely az épület egyik legrégebbi helyisége. Mára hangulatos magyaros éttermet alakítottak ki benne.

Kastélyszerű épület eladó Kőszeg belvárosában

A klasszikus villaépület, amelyet napjainkban már nagyon ritkán találni ilyen állapotban, 1927-ben épült. Felújított, az elmúlt 2 évben tulajdonosa arra törekedett, hogy szinte teljesen visszaállítsa az eredeti állapotát. Ugyanakkor a kor követelményeinek megfelelve biztonságtechnikai és műszaki szempontból modern elemekkel is bővítették, a kamerarendszertől egészen a fűtésrendszer megújításáig.

Egy „zöld” kastély is gazdát keres

Az Acsai kastély jó ideje eladó, s amíg meg nem találja új, boldog tulajdonosát, addig a látogató nézelődők, kirándulók előtt is nyitva áll. Használható magánrezidenciaként, kastélyszállónak, cégközpontnak, de más funkcióval is felruházható. Magyarország egyetlen „zöld” kastélyáról van itt szó, amely 50 kW-os napelemfarm segítségével az épület teljes áramellátását megtermeli magának, valamint biomassza kazánokat is üzemeltet. A használati melegvíz napkollektoroknak köszönhető, a kastélyépületet körülvevő park növényeit fúrt kútból öntözik, a füvet robotfűnyíró vágja. Mindezek mellett a kastély helikopterleszálló-pályával és istállóval is rendelkezik, de érdemes elolvasni a hirdetés szövegét illetve elmenni megtekinteni a helyszínt, mert itt még messze nincs vége a felsorolásnak.

Fényűző életmód szolidabb verzióban

90%-ban felújított állapotában eladó a Wünscher-kúria Szabadbattyánban. A fővárostól 50 perces útra, a Balatontól pedig mindössze 14 percre található. Lovaskultúra számára ideális kúriáról van szó, amelyet romantikus hangulat, összességében visszafogott, részleteiben azonban minőségi, kidolgozott elemek jellemeznek. Az épület 400 négyzetméteres alapterületén 6 szoba található, tehát vendégfogadásra, vagy nagyobb család számára is tökéletes. A 300 gyümölcsfás birtok minden természetszerető embert elvarázsol. A pihenést a tágas kerten kívül a külön kialakított könyvtárszoba is biztosítja.