5 meseszép, hazai penthouse

A penthouse kifejezést leginkább a hollywoodi filmekből ismerhetjük, a meghatározás alatt pedig olyan nagy alapterületű lakásokat értünk, amelyek a felhőkarcolók legfelső emeletén helyezkedtek el. Manapság már penthouse-nak számítanak azok az ingatlanok, amelyek egy épület legfelső szintjén helyezkednek el, nagy alapterületűek, a lakás méretével közel azonos vagy nagyobb méretű terasszal vagy tetőkerttel rendelkeznek, és több irányba is panorámásak. A penthouse lakások az exkluzivitást, a luxust és a magas minőséget testesítik meg, így érthető, hogy miért övezi napjainkban is nagy népszerűség ezeket az ingatlanokat.

Mai összeállításunkban 5 meseszép penthouse lakást mutatunk meg, amik hamisítatlan penthouse érzést nyújtanak.

Fehérvári panorámás luxus penthouse

Bár a definíciójának megfelelő penthouse lakás igen ritka hazánkban, és ha mégis vannak ilyenek, akkor is meglehetősen fővárosközpontú az elhelyezkedésük, azért rögtön egy székesfehérvári hirdetéssel nyitunk. A Gaja Liget lakópark 150 négyzetméteres luxusotthona 70 négyzetméteres terasszal várja új lakóit. A lakás is pazar, de a hatalmas, panorámás terasz ráadásul sütögetőhellyel és kényelmes, növényekkel árnyékolt és diszkrétté tett ülőgarnitúrával baráti társaság vagy rokonok fogadására is tökéletes.

Felújított, dupla teraszos penthouse

Ez a XIII. kerületi lakás a 8 emeletes ház legfelső szintjén, dupla terasszal csalogatja vevőjét. Az ingatlan nemrég teljes körű felújítást kapott, magas minőségű anyagokkal. Elegáns és egyúttal modern belső terei és a budai hegyekre örök kilátást biztosító teraszai egy csomagban nem mindennapi élményt kínálnak.

Irodából otthon

Ez a debreceni penthouse jelenleg egy irodának ad helyet. Akár ezzel a funkcióval is üzemeltethető tovább, de ha egy kényelmes, panorámás, akár luxusotthont varázsolna belőle új gazdája, arra is van lehetőség. Minden rendelkezésre áll a zuhanyzós fürdőszobától a konyháig, ami egy családi otthonhoz szükséges. A lakás a Debreceni Egyetem közelében található, befektetésnek is kiváló.

Marinaparti eklektika

A Marina part az egyik legfelkapottabb, legelegánsabb lakóparkja a fővárosnak. Ha szeretnél közvetlenül a Dunára, a Margitszigetre, a budai hegyekre és a Margit-hídra is panorámás, nagyteraszos lakásba hazaérni, itt a remek lehetőség, hogy megszerezd ezt a 140 négyzetméteres luxuslakást. A világos, impozáns nappali falfestései már önmagukban megérnek egy misét. Feltűnt a képeken a csigalépcső is? Belső kétszintes ingatlanról van szó, egy kisebb szoba található fent, amelyből tetőterasz nyílik. A lakáshoz 2 teremgarázs tartozik, elektromos autók töltésére is alkalmas.

Lenyugvó nap a Bükk mögött

A lakás 120, a terasz 170 négyzetméter… ez az igazi penthouse-életérzés. Sőt, még egy 150 négyzetméteres tetőrész is ehhez az ingatlanhoz tartozik, hasznosításának szinte csak a fantázia szab határt. Mindenesetre egy ekkora terasz sok élményt adhat az ingatlan lakóinak, a reggeli kávézástól a kora esti világmegváltó baráti beszélgetéseken vagy sütögetésen át egy éjszakai, romantikus csillagnézésig rengeteg csodás pillanat helyszíne lehet.