5 meseszép, ráadásul energiatakarékos ingatlan

A tavalyi évben megváltozott rezsiszabályok és tarifák gyors ütemben átrendezték az ingatlanpiacot, a kereslet elterelődött az energiatakarékos ingatlanok irányába. Az ingatlanok lokációja, állapota, mérete és ára mellett mára ugyanolyan fontossá vált a fenntartási költsége. Nem csoda, hiszen nem mindegy, mennyit kell hónapról hónapra fizetni. Arról, hogy pontosan milyen részletekre érdemes figyelni, mielőtt energiatakarékos ingatlant vásárolunk, ebben a cikkünkben olvashatsz részletesen.

Mutatunk 5 energiatakarékos ingatlant!

Új építésű gyönyörűség Miskolcon

A kedvelt Bodótetőn, újépítésű ház 1. emeletén eladó ez a csodaszépen berendezett lakás. A panorámás ingatlanból a Bükkre látunk rá. A hőszivattyús, AA++ energetikai besorolású otthon alacsony költséggel fenntartható. A lakberendező keze munkáját és jó ízlését dicsérő bútorzat is az ingatlanban maradhat, amennyiben a vevőnek igénye van rá.

Energiatakarékos lakás a 6. emeleten

Ugorjunk a fővárosba! Budapest XIII. kerületében, a Marina parton vár új tulajdonosára ez a gyönyörű, 3 szobás lakás. A remek tömegközlekedés és a közeli bevásárlóhelyek mellett a lakópark luxus atmoszférája és a rendezett környezet vonzza ide a lakókat. A 3 szobához összesen 2 erkély tartozik, egyik nap az egyikre, másik nap a másikra lehet kiülni csodálni a naplementét vagy a napfelkeltét. A modern lakás minden ablaka elektromos, távirányítós redőnyökkel felszerelt, emellett a fenntartása is nagyon kedvező, minden egyedi mérés alapján kerül elszámolásra.

Modern mediterrán kényelem

Ez a százhalombattai, modern mediterrán stílusú ház kicsit messzebb van a metrótól és a plázáktól, cserébe nagy a kertje. Korszerű technológia, napelemrendszer és hőszivattyú kettőse biztosítja az alacsony rezsit és az energiatakarékos fenntartást. A 285 négyzetméteres házban mindenre jutott hely, ami egy család kényelmét szolgálja. Tágas közös helyiségek, jól felszerelt fürdőszoba, ahol minden adott, hogy ellazulhassunk egy fárasztó nap vagy hét után. A korszerű technológiák, mint a hőszivattyú és 15 kW-os napelem rendszer biztosítja a ház alacsony rezsiköltségét.

Mesés ökoház a budai agglomerációban

Ezt a budajenői könnyűszerkezetes ökoházat valamelyik mese ihlethette. Érdekes elhelyezkedésű, mert bár a Fő utcán található, Budajenőn ez egy csendesebb hely, a forgalom nem itt zajlik. Az ófalu stílusába remekül illeszkedik a korunknak tetsző, de autentikusra tervezett külső, a ház belseje pedig abszolút a modernitást preferálja. Hőszivattyú, napelem és kút gondoskodik róla, hogy az itt lakók energiatakarékosan tudjanak élni és minimális költséggel járjon számukra a havi fenntartás amellett, hogy a környezetet, a természet ölelését maximálisan kiélvezhessék.

Családi élet gazdaságosan

A 4+1 szoba sok ember befogadására alkalmas, de ezzel nem jár együtt, hogy a költségek is az egekbe szállnak. Bizonyíték erre ez az aszófői ház, amely egy kétlakásos társasház egyik fele. Az árnyékolástechnika, a hőszigetelés, a légcserélő ventilátor, a hőszivattyú és a napelemrendszer együtt garantálják az energiatakarékos fenntartást.

A család apraja-nagyja pedig nyugodtan élvezheti a kertet, a kerti játszóház és az árnyékolt terasz lehetőségeit. Ezek baráti találkozók, gyerekzsúrok remek helyszínei lehetnek.