5 rejtett kincs az Északi-középhegységben

Miskolc

A Bükk-vidék keleti lejtőinél található Miskolc, az Észak-Magyarországi régió központja és legnagyobb települése, és Európa egyik legrégebben lakott területe. Itt, Miskolc kertvárosi részén található ez a 140 négyzetméteres, stílusos okosház. Az ingatlan különlegességét a fa használata adja: a tetőt tartó pillérek és a konyha is rusztikus megoldással készültek. Az izgalmas belsőépítészeti megoldásokban bővelkedő 2 és fél szobás ingatlanban egy infraszauna, a rendezett, parkosított kertben pedig egy 6 fős jacuzzi biztosítja a kikapcsolódást.

Harsány

Miskolctól 11 kilométerre, a Csincse-patak mentén fekszik Harsány, egy bájos, kis lélekszámú község. Itt található ez a 180 négyzetméteres, 2 szintes családi ház, mely 1998-ban épült, de karbantartottsága miatt rendkívül jó állapotban van. A házat kiegészítették egy nagyságrendileg 100 négyzetméteres, garázsból, fürdőszobából, konditermes szabadidős helyiségből álló hőszigetelt épületrésszel is. A tágas terasz és kert ideális helyszíne lehet családi összejöveteleknek, kerti főzőcskézéseknek.

Eger

A Bükk-vidék délnyugati szélén fekvő Eger az egri borvidék központjaként a legjelentősebb magyar borvárosok közé tartozik. Eger belvárosától néhány percre, Tihamérújfalu városrészen eladó ez a 394 négyzetméteres, 9 szobás, 2008-ban épült családi ház, amely akár több generációs otthonként, akár szálláshelyként is megállja a helyét. Az igényes ingatlant tágas lakóterek és jó benapozás jellemzi, az erkélyről pedig csodás kilátás tárul a rendezett, parkosított kertre. 

Bükkzsérc

Az Eger és Mezőkövesd között található Bükkzsérc a Bükki Nemzeti Park déli határán fekszik, zsáktelepülés, lélekszáma mindössze 1000 fő. Itt eladó ez a 230 négyzetméteres, kétszintes ingatlan, egy több, mint 1 hektáros, szépen gondozott parkosított telken. A földszinti részen tágas szerelőaknás garázs, műhely, raktár is helyet kapott. A bájos kertben veteményeskert, üvegház és kis kerti tavacska biztosítja a természetközeli kikapcsolódást, a kertészkedést pedig több beépített esővízgyűjtő teszi még kényelmesebbé. Tökéletes választás azoknak, akik élvezik a vidéki élet nyújtotta lehetőségeket.

Noszvaj

Bükkalján, a Bükki Nemzeti Park déli határán található hazánk legtisztább levegőjű települése, Noszvaj. Itt, egy panorámás, csendes mellékutcában található ez a meseszép 2 hektáros területen fekvő birtok, egy műemlék parasztházzal és a hozzá tartozó apartmanokkal. A 140 éves, terméskő falazattal épült, faablakos parasztház és az apartmanok felújításon estek át, az állattartásra használt épületek pedig jól karbantartottak. A farm saját önellátó gazdaság kialakítására is tökéletes. Ideális választás lehet, ha szeretnéd kipróbálni magad a vendéglátó szerepében.